11/03/2019 11/03/2019 Στις 10 Μαρτίου 2019 την Κυριακή της Εξορίας του Αδάμ (την Τυρινή) ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας πρωτοστάτησε στην Θεία Λειτουργία στο ναό της εικόνας της Παναγίας και έπειτα απηύθυνε κήρυγμα στους πιστούς. Στο λόγο του ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, είπε ότι κάθε τέτοια ημέρα διαβάζεται το απόσπασμα...
11 Μαρτίου, 2019 - 9:01

Μητρ. Βολοκολάμσκ: Να ανοίξουμε τις καρδιές μας

Διαδώστε:
Μητρ. Βολοκολάμσκ: Να ανοίξουμε τις καρδιές μας

Στις 10 Μαρτίου 2019 την Κυριακή της Εξορίας του Αδάμ (την Τυρινή) ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας πρωτοστάτησε στην Θεία Λειτουργία στο ναό της εικόνας της Παναγίας και έπειτα απηύθυνε κήρυγμα στους πιστούς.

Στο λόγο του ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, είπε ότι κάθε τέτοια ημέρα διαβάζεται το απόσπασμα από την Επί του Όρους Ομιλία, και ο Κύριος μας τόνισε ότι αν δεν συγχωρούμε στους διπλανούς μας τα λάθη τους και εκείνοι δε θα μας συγχωρέσουν.

“Ο καθένας μας έχει μεγάλο χρέος στον Κύριο και γι’αυτό ο Θεός μας διδάσκει να συγχωρούμε ανεξαρτήτως από το αν μας το ζητούν ή όχι, η καρδιά μας πρέπει να είναι ανοικτή για όλους”.

Σήμερα ο Κύριος, είπε ο Μητροπολίτης κ. Ιλαρίωνας, μας καλεί να επανεξετάσουμε όλο των σύστημα των αξιών, όλους τους προσανατολισμούς στη ζωή μας και να κοιτάξουμε με άλλα μάτια τους διπλανούς μας, όπως μας κοιτάει ο Κύριος.

“Επίσης πρέπει να προσέχουμε την νηστεία και να ξέρουμε ότι ο Θεός προσέχει όχι τη εξωτερική, αλλά την εσωτερική πλευρά της νηστείας, και η νηστεία πρωτίστως είναι η μετάνοια και η αποφυγή να κρίνουμε τον διπλανό μας. Πρέπει να κοιτούμε πώς το μυαλό και η καρδιά μας ανοίγουν και βοηθούν τον διπλανό, αν γινόμαστε πιο αγαθοί και μαλακοί με την νηστεία. Ο Κύριος αναμένει χάρη στην νηστεία θα αλλάξουμε τις καρδιές μας και τις σχέσεις μας με τους διπλανούς, να αλλάξουμε τη ζωή. Και μόνο αυτή η νηστεία θα είναι ευάρεστη στον Κύριο. Ο άθλος της Μεγάλης Σαρακοστής μας οδηγεί στην Λαμπρή Κυριακή της Ανάστασης, ο δρόμος της μετάνοιας μας οδηγεί στο Ουράνιο Βασίλειο, και ο Θεός μας καλεί να αποκτούμε καθημερινά τους ουράνιους”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων