21/07/2020 21/07/2020 Φοβισμένος από τα κρούσματα κορωνοϊού στην Λαύρα της Αγίας Τριάδος τις ημέρες του Πάσχα, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων φαίνεται πως αποφάσισε να τηρεί ακόμα κι εκείνα τα μέτρα που δεν χρειάζονται. Έφτασε, μάλιστα, σε σημείο να χαρακτηρίζει απερίσκεπτους τους κληρικούς, που δεν απολυμαίνουν την Αγία Λαβίδα κατά την Θεία Μετάληψη! Το περιστατικό έλαβε χώρα...
21 Ιουλίου, 2020 - 12:31
Τελευταία ενημέρωση: 21/07/2020 - 13:05

«Λυπάμαι για την απερίσκεπτη αντιμετώπιση του κορωνοϊού»

Διαδώστε:
«Λυπάμαι για την απερίσκεπτη αντιμετώπιση του κορωνοϊού»
Φοβισμένος από τα κρούσματα κορωνοϊού στην Λαύρα της Αγίας Τριάδος τις ημέρες του Πάσχα, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων φαίνεται πως αποφάσισε να τηρεί ακόμα κι εκείνα τα μέτρα που δεν χρειάζονται. Έφτασε, μάλιστα, σε σημείο να χαρακτηρίζει απερίσκεπτους τους κληρικούς, που δεν απολυμαίνουν την Αγία Λαβίδα κατά την Θεία Μετάληψη!
Το περιστατικό έλαβε χώρα μετά τους επίσημους εορτασμούς της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Σεργίου του Ράδονεζ, κατά τους οποίους ο Σεβασμιώτατος συλλειτούργησε με άλλους ιερείς στην Λαύρα της Αγίας Τριάδος και του Αγίου Σεργίου, στα περίχωρα της Μόσχας.
«Συλλειτούργησα στη Θεία Λειτουργία στην Αγία Λαύρα και με εντυπωσίασε η απερίσκεπτη στάση μερικών συλλειτουργούντων για όσα γίνονται τριγύρω. Δεν είδα ούτε αντισηπτικά μαντήλια, ούτε απολύμανση στο κουταλάκι κατά την Μετάληψη. Τα πάντα γίνονταν σαν να μην έχουμε την επιδημία», είπε ο Μητροπολίτης, τονίζοντας ότι ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος, που χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία εκείνη την ημέρα αφιέρωσε το κήρυγμά του στον κορωνοϊό, ενώ «τα πάντα τριγύρω επιβεβαίωναν ότι οι άνθρωποι δεν προσέχουν τους διπλανούς τους».  Ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, κατέληξε παραπονούμενος:
«Με εντυπωσίασε και με λύπησε πολύ το γεγονός, επειδή γνωρίζουμε ότι στη Λαύρα τις πασχαλινές ημέρες υπήρξε μεγάλο κρούσμα, πέθαναν άνθρωποι, μοναχοί, προσευχόμασταν υπέρ αναπαύσεώς τους, αλλά αυτά τα μαθήματα δεν δίδαξαν τίποτε στους ανθρώπους»…

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων