09/03/2021 09/03/2021 Την πολιτική των ΗΠΑ κατέδειξε ως υπαίτια για τη δραματική μείωση του αριθμού των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων. Καλούμενος να σχολιάσει τις δηλώσεις του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Anthony Blinken, ότι η κυβέρνηση Biden «δεν θα προωθήσει τη δημοκρατία μέσω...
09 Μαρτίου, 2021 - 9:28
Τελευταία ενημέρωση: 09/03/2021 - 8:56

Μητροπολίτης Ιλαρίων: Οι ΗΠΑ και οι Χριστιανοί της Μέσης Ανατολής

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Ιλαρίων: Οι ΗΠΑ και οι Χριστιανοί της Μέσης Ανατολής

Την πολιτική των ΗΠΑ κατέδειξε ως υπαίτια για τη δραματική μείωση του αριθμού των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.

Καλούμενος να σχολιάσει τις δηλώσεις του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Anthony Blinken, ότι η κυβέρνηση Biden «δεν θα προωθήσει τη δημοκρατία μέσω δαπανηρών στρατιωτικών παρεμβάσεων ή προσπαθώντας να ανατρέψουμε τα αυταρχικά καθεστώτα με βία», ο Σεβασμιώτατος υποστήριξε πως η απότομη μείωση του αριθμού των χριστιανών, που ζουν στα κράτη της Μέσης Ανατολής αποτελεί απότοκο των προσπαθειών των ΗΠΑ να «φυτέψουν τη δημοκρατία» με τη βία σε αυτές τις χώρες.

«Βλέπω την κατάσταση μέσω του πρίσματος της θέσης των χριστιανών σε αυτές τις χώρες, γιατί έχω πληροφόρηση από πρώτο χέρι και μπορώ να αποδείξω τι συνέβη, για παράδειγμα, στο Ιράκ, όπου οι Αμερικανοί προσπάθησαν να δημιουργήσουν δημοκρατία μέσω στρατιωτικής επέμβασης. Ακόμα δεν υπάρχει δημοκρατία εκεί. Αλλά κάτω από τον Σαντάμ Χουσεΐν ζούσαν εκεί ενάμισι εκατομμύριο Χριστιανοί. Τώρα, στην καλύτερη περίπτωση, μόνο το ένα δέκατο αυτού του αριθμού παραμένει», τόνισε ο Μητροπολίτης Ιλαρίων.

Ο ίδιος υπενθύμισε, ακόμα, τι συνέβη στη Λιβύη όταν προσπαθώντας να «εμφυτεύσουν τη δημοκρατία» εκεί με τον ίδιο τρόπο ανέτρεψαν τον Μουαμάρ Καντάφι. «Αλλά οι Χριστιανοί ζούσαν στη Λιβύη υπό τον Καντάφι – τώρα ουσιαστικά δεν έχουν μείνει Χριστιανοί», είπε….

«Αυτή είναι μια πολύ απλή, πολύ ζωντανή απεικόνιση του πόσο εσφαλμένη και, μάλιστα, εγκληματική, ήταν η εξωτερική πολιτική της Αμερικής έναντι των χωρών της Μέσης Ανατολής», δήλωσε ο Μητροπολίτης Ιλαρίων.

Κατά τη γνώμη του, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες εγκαταλείψουν την πολιτική «προώθησης της δημοκρατίας» κατ’ αυτόν τον τρόπο, αυτή θα είναι μια απόφαση που θα χαιρετήσουν όχι μόνο τα κράτη της Μέσης Ανατολής, αλλά και ολόκληρος ο κόσμος.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων