01/06/2020 01/06/2020 Στις 31 Μαΐου 2020 ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, κ. Ιλαρίων, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Παναγίας «Πάντων θλιβομένων η χαρά» στη Μόσχα. Στο κήρυγμα μετά τη Λειτουργία ο Μητροπολίτης τόνισε ότι η Εκκλησία του Χριστού πάντα υπήρχε και υπάρχει ενωμένη παρά τις προκλήσεις, αλλά...
01 Ιουνίου, 2020 - 10:58
Τελευταία ενημέρωση: 01/06/2020 - 10:59

Μητροπολίτης κ. Ιλαρίων: «Η δύναμη του Αγίου Πνεύματος ποτέ δε θα στερέψει»

Διαδώστε:
Μητροπολίτης κ. Ιλαρίων: «Η δύναμη του Αγίου Πνεύματος ποτέ δε θα στερέψει»

Στις 31 Μαΐου 2020 ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, κ. Ιλαρίων, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Παναγίας «Πάντων θλιβομένων η χαρά» στη Μόσχα.
Στο κήρυγμα μετά τη Λειτουργία ο Μητροπολίτης τόνισε ότι η Εκκλησία του Χριστού πάντα υπήρχε και υπάρχει ενωμένη παρά τις προκλήσεις, αλλά και τις διχόνοιες από πλευράς των εχθρών της, και ανέφερε πολλά παραδείγματα από την εκκλησιαστική ιστορία.
«Πιστεύουμε ότι η δύναμη του Αγίου Πνεύματος και στο εξής θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τις όποιες αιρέσεις και διχόνοιες. Πιστεύουμε ότι η δύναμη του Αγίου Πνεύματος ποτέ δε θα στερέψει στην Εκκλησία του Χριστού», είπε και υπογράμμισε: «Σύντομα θα εορτάσουμε την εορτή του Αγίου Πνεύματος. Παρακαλώ να κάνουμε κοινές προσευχές, ώστε να βρεθούμε όλοι μαζί στην Θεία Λειτουργία στο ναό μας. Νομίζω ότι ήδη οι αρχές της πόλης έχουν δυνατότητα να επιτρέψουν στους πιστούς την πρόσβαση στους ναούς, έστω και περιορισμένη και με αυστηρή τήρηση των μέτρων. Ας προσευχηθούμε όλοι μαζί οι αρχές της Μόσχας να πάρουν την σωστή απόφαση».

Πηγή: https://mospat.ru/ru/2020/05/31/news184766/

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων