23/05/2020 23/05/2020 «Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία θα ανοίξει την πρόσβαση των πιστών στους ναούς σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβαν οι κοσμικές αρχές σχετικά, αποφάσεις που λήφθηκαν με βάση την επιδημιολογική κατάσταση σε κάθε περιοχή». Τη δήλωση αυτή έκανε κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Εκκλησία και κόσμος» στο κανάλι «Ρωσία-24» σήμερα ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών...
23 Μαΐου, 2020 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 23/05/2020 - 19:00

Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ: «Η Πολιτική Εξουσία θα πάρει την απόφαση»

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ: «Η Πολιτική Εξουσία θα πάρει την απόφαση»

«Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία θα ανοίξει την πρόσβαση των πιστών στους ναούς σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβαν οι κοσμικές αρχές σχετικά, αποφάσεις που λήφθηκαν με βάση την επιδημιολογική κατάσταση σε κάθε περιοχή». Τη δήλωση αυτή έκανε κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Εκκλησία και κόσμος» στο κανάλι «Ρωσία-24» σήμερα ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (DECR) του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, κ. Ιλαρίων.

«Ευελπιστώ ότι τις προσεχείς ημέρες θα έχουμε την απόφαση των υγειονομικών αρχών της Μόσχας για να ανοίξουμε τους ναούς, έστω για μεμονωμένες προσευχές, για να μπορούν οι πιστοί να έρχονται στους ναούς, να ανάβουν κεριά και να επικοινωνούν με τους ιερείς. Το επόμενο βήμα θα είναι το άνοιγμα των ναών για λειτουργίες. <…> Την απόφαση, βεβαίως, δεν θα πάρουν οι εκκλησιαστικές αρχές, αλλά οι πολιτικές».

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι μάλλον θα συνεχίζουν να τηρούνται τα μέτρα προστασίας αμέσως μετά το άνοιγμα των ναών, π.χ. τήρηση αποστάσεων ασφαλείας και περιορισμός του αριθμού των πιστών εντός των ναών. «Ανάλογα με τις αποφάσεις των τοπικών αρχών οι επικεφαλής των εκκλησιών σε κάθε περιοχή θα καθορίζουν τα μέτρα εξόδου από την καραντίνα. Στη Μόσχα θα αποφασίσει ο ίδιος ο Πατριάρχης«, κατέληξε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, κ. Ιλαρίων.

 

Απόδοση στα ελληνικά: Irina Tresorukova

Πηγή: https://tass.ru/obschestvo/8548571

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων