25/06/2019 25/06/2019 Τα εγκαίνια Μνημείου με τα ονόματα Ρώσων ναυτικών που είχαν ταφεί το 1897 – 1909, συμμετέχοντες στη Διεθνή Ειρηνευτική αποστολή στο νησί της Κρήτης, καθώς και μέλη των οικογενειών τους, τελέστηκαν στις 23 Ιουνίου στο Δημοτικό νεκροταφείο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην πόλη του Ρεθύμνου στην Κρήτη. Η τελετή πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της...
25 Ιουνίου, 2019 - 13:18

Μνημείο για Ρώσους ναυτικούς στην Κρήτη

Διαδώστε:
Μνημείο για Ρώσους ναυτικούς στην Κρήτη

Τα εγκαίνια Μνημείου με τα ονόματα Ρώσων ναυτικών που είχαν ταφεί το 1897 – 1909, συμμετέχοντες στη Διεθνή Ειρηνευτική αποστολή στο νησί της Κρήτης, καθώς και μέλη των οικογενειών τους, τελέστηκαν στις 23 Ιουνίου στο Δημοτικό νεκροταφείο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην πόλη του Ρεθύμνου στην Κρήτη.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, η οποία συγκέντρωσε πληροφορίες για τους θαμμένους ρώσους στρατιώτες, καθώς και για την περιφερειακή διοίκηση και τη μητρόπολη Ρεθύμνου.

“Για την προστασία του χριστιανικού ελληνικού πληθυσμού της Κρήτης από τη βία και τις διώξεις της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, καθώς και τη διατήρηση της εύθραυστης ειρήνης στην Ανατολική Μεσόγειο γενικότερα, η Ρωσία έχει βοηθήσει στη μεταφορά των πάνω από πέντε χιλιάδες Έλληνες πρόσφυγες από την Κρήτη” ανέφερε στην ομιλία του ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα κ. Αντρέι Μάσλοφ.

Ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του προς τις περιφερειακές, δημοτικές και εκκλησιαστικές αρχές της Κρήτης, οι οποίες συνεχώς συμβάλλουν στην αναγνώριση και διάδοση πληροφοριών σχετικά με τους πλούσιους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας στην περιοχή, βοήθησαν στην κατασκευή του μνημείου και διοργάνωσαν την τελετή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων