10/01/2021 10/01/2021 Τα συλλυπητήριά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ινδονησίας, Τζόκο Βοιντότο, εξέφρασε με μήνυμά του ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος για την αεροπορική τραγωδία μετά τη συντριβή, χθες, αεροσκάφους Boeing 737-500 του ινδονησιακού αερομεταφορέα χαμηλού κόστους Sriwijawa στο οποίο επέβαιναν συνολικά 62 άνθρωποι. “Με βαθιά θλίψη έμαθα για το δυστύχημα ενός...
10 Ιανουαρίου, 2021 - 10:01
Τελευταία ενημέρωση: 10/01/2021 - 12:55

“Μετέχω στον πόνο του λαού της Ινδονησίας”

Διαδώστε:
“Μετέχω στον πόνο του λαού της Ινδονησίας”

Τα συλλυπητήριά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ινδονησίας, Τζόκο Βοιντότο, εξέφρασε με μήνυμά του ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος για την αεροπορική τραγωδία μετά τη συντριβή, χθες, αεροσκάφους Boeing 737-500 του ινδονησιακού αερομεταφορέα χαμηλού κόστους Sriwijawa στο οποίο επέβαιναν συνολικά 62 άνθρωποι.

“Με βαθιά θλίψη έμαθα για το δυστύχημα ενός Ινδονησιακού επιβατικού αεροπλάνου κοντά στην Τζακάρτα, με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι στο αεροσκάφος να σκοτωθούν. Μετέχω στον πόνο αυτής της τρομερής τραγωδίας με τον λαό της Ινδονησίας. Σας παρακαλώ να μεταφέρετε τα λόγια της ειλικρινούς συμπάθειας και παρηγοριάς μου στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος. Είθε ο πανάγαθος Θεός να ενισχύσει το φρόνημά τους μετά από αυτή την τραγωδία”, αναφέρει ο Πατριάρχης στο μήνυμά του.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, το αεροσκάφος της Sriwijawa εκτελούσε δρομολόγιο που συνδέει την Τζακάρτα με την Ποντιάνακ, στο ινδονησιακό τμήμα του νησιού Βόρνεο, όταν η επαφή του με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας χάθηκε χθες Σάββατο λίγο μετά τις 14:40 (τοπική ώρα· 09:40 ώρα Ελλάδας), περίπου 4 λεπτά μετά την απογείωση.

Ο τόπος του δυστυχήματος βρίσκεται κοντά σε πολύ τουριστικά νησιά, σε μικρή απόσταση από την Τζακάρτα.

Στο Μπόινγκ βρίσκονταν πενήντα επιβάτες και 12 μέλη του πληρώματος.

Τον Οκτώβριο του 2018, 189 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν αεροσκάφος 737 MAX της Μπόινγκ κατέπεσε στη θάλασσα της Ιάβας, 12 λεπτά μετά την απογείωσή του, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των χειριστών του να το σώσουν.

Το αεροσκάφος το οποίο συνετρίβη χθες δεν ανήκε στον εξαιρετικά αμφιλεγόμενο τύπο 737 MAX, ήταν ένα «κλασικό» 737, ηλικίας 26 ετών. Βρισκόταν σε καλή κατάσταση, σύμφωνα με την εταιρεία στην οποία ανήκε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων