01/09/2020 01/09/2020 Η Ρωσία ετοιμάζει έναν μοναδικό προσκυνηματικό οδηγό για τα μέρη που μπορεί να προσευχηθεί ένας επισκέπτης. Στη Ρωσία ετοιμάζουν έναν μοναδικό προσκυνηματικό οδηγό, ο οποίος περιλαμβάνει όλους τους φημισμένους ιερούς τόπους και  τους πιο άγνωστους προορισμούς. Συνολικά ο οδηγός θα περιέχει σχεδόν είκοσι εκκλησίες, μονές και ναούς, μεταξύ των οποίων και κάποιοι ναοί, που οι...
01 Σεπτεμβρίου, 2020 - 20:25
Τελευταία ενημέρωση: 01/09/2020 - 19:47

Μοναδικός προσκυνηματικός οδηγός ετοιμάζεται στη Ρωσία

Διαδώστε:
Μοναδικός προσκυνηματικός οδηγός ετοιμάζεται στη Ρωσία

Η Ρωσία ετοιμάζει έναν μοναδικό προσκυνηματικό οδηγό για τα μέρη που μπορεί να προσευχηθεί ένας επισκέπτης.

Στη Ρωσία ετοιμάζουν έναν μοναδικό προσκυνηματικό οδηγό, ο οποίος περιλαμβάνει όλους τους φημισμένους ιερούς τόπους και  τους πιο άγνωστους προορισμούς. Συνολικά ο οδηγός θα περιέχει σχεδόν είκοσι εκκλησίες, μονές και ναούς, μεταξύ των οποίων και κάποιοι ναοί, που οι εργασίες αποκατάστασης δεν διακόπηκαν ούτε εν μέσω πανδημίας.

Την πρωτοβουλία δημιουργίας του οδηγού στήριξαν στην Επαρχία της Μόσχας και την ευλόγησε ο Μητροπολίτης Κρουτίτσης και Κολόμνας κ. Ιουβενάλιος, διαχειριστής της επαρχίας, καθώς και αρμόδιοι κρατικοί και ιδιωτικοί φορείς, μεταξύ των οποίων και η διαδικτυακή πύλη Tsargrad.

O π. Σεραφείμ, ένας από τους εμπνευστές του οδηγού, τόνισε ότι αυτό το έργο αποσκοπεί στην διαφώτιση όσων προστρέχουν στα ιστορικά μνημεία της Ρωσίας, για να επισκέπτονται όχι μόνο τα γνωστά, αλλά και τα άγνωστα σημεία, για να βλέπουν πόσους ιερούς τόπους έχει η χώρα, και τι έργο ακόμη χρειάζεται για να αποκατασταθούν όσα έχουν καταστραφεί στα σοβιετικά χρόνια και να γιατρευτούν οι πληγές του καθεστώτος.

Απόδοση από τα ρωσικά – Πρακτορείο Ορθοδοξία – Ιρίνα Τρεσαρούκοβα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων