14/08/2019 14/08/2019 Μια μόνιμη έκθεση φωτογραφίας αναμένεται να εγκαινιαστεί στις 20 Αυγούστου στην Μονή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην νήσο Σολοβέτσκι στη Λευκή Θάλασσα στη Ρωσία, με τις ευλογίες του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ Κυρίλλου. Η έκθεση αυτή διοργανώθηκε από το Ρωσικό Κέντρο Παραγωγής Φωτογραφίας Prolab, τη Μονή Μεταμόρφωσης, την Υπηρεσία Τύπου του Πατριάρχη...
14 Αυγούστου, 2019 - 8:53

Μόνιμη έκθεση φωτογραφίας στην Μονή Σολοβέτσκι

Διαδώστε:
Μόνιμη έκθεση φωτογραφίας στην Μονή Σολοβέτσκι

Μια μόνιμη έκθεση φωτογραφίας αναμένεται να εγκαινιαστεί στις 20 Αυγούστου στην Μονή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην νήσο Σολοβέτσκι στη Λευκή Θάλασσα στη Ρωσία, με τις ευλογίες του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ Κυρίλλου.

Η έκθεση αυτή διοργανώθηκε από το Ρωσικό Κέντρο Παραγωγής Φωτογραφίας Prolab, τη Μονή Μεταμόρφωσης, την Υπηρεσία Τύπου του Πατριάρχη Μόσχας, το Κρατικό Ιστορικό, Αρχιτεκτονικό και Φυσικό Μουσείο Solovetsky με τη συνδρομή του Ταμείου Διατήρησης και Ανάπτυξης του Αρχιπελάγους Solovetsky και του Δημοτικού Επιμελητηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες και προσκυνητές που επισκέπτονται το Αρχιπέλαγος Σολοβέτσκι και την ιστορική μονή θα μπορούν να παρακολουθούν τις εκθέσεις.

Την Μονή Μεταμορφώσεως ακολουθεί μία μεγάλη ιστορία.
Είναι ένα σύμβολο για το ρωσικό λαό και την Εκκλησία, λόγω της μακραίωνης ιστορίας του και του πρόσφατου οδυνηρού παρελθόντος στα χρόνια του Στάλιν. Τόπος εξορίας και βασανιστηρίων. Στη δεκαετία του 1920 το μοναστήρι μετατράπηκε σε ειδικό στρατόπεδο, πρώτο από ένα δίκτυο στρατοπέδων συγκέντρωσης που εμφανίστηκαν αργότερα σε όλη τη Ρωσία. Στις μέρες μας η μονή Σολοβέτσκι επαναλειτουργεί.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων