28/10/2020 28/10/2020 Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την κατασκευή του νέου ναού του Πανεπιστημίου Λομονόσοφ ενώ πλέον αναμένεται η οριστική απόφαση του Πατριαρχείου και των αρχιτεκτονικών αρχών της Μόσχας. Ο ναός των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου θα χωράει 1000 πιστούς και θα έχει ύψος 46 μέτρα. Θα υπάρχουν υπόγειοι χώροι με βοηθητικές αίθουσες, καθώς και αίθουσες για το...
28 Οκτωβρίου, 2020 - 9:23
Τελευταία ενημέρωση: 28/10/2020 - 9:26

ΜΟΣΧΑ: 1.000 πιστούς θα χωράει ο νέος Πανεπιστημιακός ναός

Διαδώστε:
ΜΟΣΧΑ: 1.000 πιστούς θα χωράει ο νέος Πανεπιστημιακός ναός

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την κατασκευή του νέου ναού του Πανεπιστημίου Λομονόσοφ ενώ πλέον αναμένεται η οριστική απόφαση του Πατριαρχείου και των αρχιτεκτονικών αρχών της Μόσχας.

Ο ναός των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου θα χωράει 1000 πιστούς και θα έχει ύψος 46 μέτρα. Θα υπάρχουν υπόγειοι χώροι με βοηθητικές αίθουσες, καθώς και αίθουσες για το κατηχητικό και το Πνευματικό Κέντρο του Πανεπιστημίου.

Μέχρι στιγμής οι φοιτητές του κυρίαρχου πανεπιστημίου της Ρωσίας είχαν μόνο έναν μικρό ναό της Αγίας Τατιανής στο κέντρο της Μόσχας που επαναλειτούργησε 26 χρόνια πριν μετά την διακοπή στα σοβιετικά χρόνια.

Απόδοση στα Ελληνικά για το ope.gr:  Irina Tresorukova

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων