11/03/2020 11/03/2020 Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Αμμάν της Ιορδανίας αλλά και το θέμα του κορωνοϊού είναι μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν την Ιερά Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας, κατά την πρώτη της συνεδρίαση για το 2020. Καλωσορίζοντας τους Ιεράρχες ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος τόνισε ότι “η ημερήσια διάταξη είναι...
11 Μαρτίου, 2020 - 13:16
Τελευταία ενημέρωση: 11/03/2020 - 15:34

Πατριάρχης Μόσχας : “Περάσαμε πολλές επιδημίες ως τώρα”

Διαδώστε:
Πατριάρχης Μόσχας : “Περάσαμε πολλές επιδημίες ως τώρα”

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Αμμάν της Ιορδανίας αλλά και το θέμα του κορωνοϊού είναι μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν την Ιερά Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας, κατά την πρώτη της συνεδρίαση για το 2020.
Καλωσορίζοντας τους Ιεράρχες ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος τόνισε ότι “η ημερήσια διάταξη είναι ευρεία και περιλαμβάνει πολλά και σημαντικά θέματα”

“Πριν από τη συνάντηση θα ήθελα να αναφερθώ με λίγα λόγια για την κατάσταση που δημιουργείται στη Μόσχα σε σχέση με την εμφάνιση του κορωνοϊού. Με τη χάρη του Θεού, δεν μιλάμε για επιδημία ή πανδημία, υπάρχουν μόνο μεμονωμένες περιπτώσεις. Αλλά η ασθένεια είναι πολύ περίπλοκη, ύπουλη, οπότε πρέπει να σταματήσει η εξάπλωσή της στο στάδιο όπου η διαδικασία είναι ακόμη ελεγχόμενη” ανέφερε ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας υπογραμμίζοντας ότι ήδη εξετάζεται η λήψη μέτρων:
“Αλλά τίθεται πάντοτε το ερώτημα: πώς θα συμπεριφερθεί η Εκκλησία σε κάθε περίπτωση; Θα συζητήσουμε αυτό το θέμα” είπε και πρόσθεσε: “Πέρασα πολλές επιδημίες. Θυμάμαι την επιδημία χολέρας, η οποία ήταν ανησυχητική εκείνη την εποχή. Η Εκκλησία έχει κάποια εμπειρία στο χειρισμό τέτοιων συνθηκών, αλλά, όπως είπα, δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για επιδημία. Υπάρχουν μερικά κρούσματα, αλλά θα ήταν χρήσιμο να συζητήσουμε την πιθανή αντίδραση της Εκκλησίας μας σε αυτό το φαινόμενο”.

Ο Πατριάρχης Μόσχας δήλωσε επίσης ότι θα ενημερώσει τους Ιεράρχες και για την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Αμμάν της Ιορδανίας μετά από πρωτοβουλία του Πατριάρχη Ιεροσολύμων

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων