13/01/2020 13/01/2020 Τα χρήματα που αποκτήθηκαν με παρανομία ή με απάτη, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά από τους ιερείς ως «δωρεές» για κατασκευή ναών αναφέρει ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος για θέματα Φιλανθρωπίας, του Πατριαρχείου της Μόσχας Επίσκοπος Ορέχοβο-Ζούγιεβο Παντελέημων, τονίζοντας ότι το πιο βασικό χαρακτηριστικό του ιερέα πρέπει να είναι η «έλλειψης φιλαργυρίας». Στην συνέντευξη στο...
13 Ιανουαρίου, 2020 - 12:28
Τελευταία ενημέρωση: 13/01/2020 - 14:06

Μόσχα: Δεν είναι όλες οι δωρεές αποδεκτές από την Εκκλησία

Διαδώστε:
Μόσχα: Δεν είναι όλες οι δωρεές αποδεκτές από την Εκκλησία

Τα χρήματα που αποκτήθηκαν με παρανομία ή με απάτη, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά από τους ιερείς ως «δωρεές» για κατασκευή ναών αναφέρει ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος για θέματα Φιλανθρωπίας, του Πατριαρχείου της Μόσχας Επίσκοπος Ορέχοβο-Ζούγιεβο Παντελέημων, τονίζοντας ότι το πιο βασικό χαρακτηριστικό του ιερέα πρέπει να είναι η «έλλειψης φιλαργυρίας».

Στην συνέντευξη στο κανάλι «Spas» ο Αρχιερέας δήλωσε ότι “τα χρήματα της παρανομίας δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά ως δωρεά για ένα ναό” και υπενθύμισε μια ιστορία όταν τη δεκαετία του 1990 του ήρθε ένας άνθρωπος και έφερε χρήματα από έναν γνωστό του, τον οποίο πυροβόλησαν και ο οποίος βρισκόταν στην εντατική: «Και του είπα: δεν μπορώ να πάρω τα χρήματα για την εκκλησία, μπορώ όμως να τα δεχτώ για ένα ορφανοτροφείο», και υπογράμμισε ότι αν κάποιος κακοποιός θελήσει να βοηθήσει τα ορφανά, «είναι καλό, μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων