20/02/2019 20/02/2019 Στη Μόσχα έγινε η πρώτη συνέλευση των νοσοκομειακών ιερέων. Στη συνέλευση προήδρευσε ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος σε θέματα εκκλησιαστικής φιλανθρωπίας, Επίσκοπος Ορέχοβο-Ζούγιεβο κ. Παντελέημων, ο οποίος τόνισε ότι το έργο των νοσοκομειακών ιερέων είναι ίσως ένα από τα πιο σημαντικά για την Εκκλησία σήμερα, επειδή ένας ασθενής στο νοσοκομείο αποζητά την παρηγοριά και την...
20 Φεβρουαρίου, 2019 - 14:30
Τελευταία ενημέρωση: 20/02/2019 - 14:35

Μόσχα: Διεξήχθη η συνέλευση των νοσοκομειακών ιερέων

Διαδώστε:
Μόσχα: Διεξήχθη η συνέλευση των νοσοκομειακών ιερέων

Στη Μόσχα έγινε η πρώτη συνέλευση των νοσοκομειακών ιερέων. Στη συνέλευση προήδρευσε ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος σε θέματα εκκλησιαστικής φιλανθρωπίας, Επίσκοπος Ορέχοβο-Ζούγιεβο κ. Παντελέημων, ο οποίος τόνισε ότι το έργο των νοσοκομειακών ιερέων είναι ίσως ένα από τα πιο σημαντικά για την Εκκλησία σήμερα, επειδή ένας ασθενής στο νοσοκομείο αποζητά την παρηγοριά και την παράκληση, και με την συμπόνια μας και την αντίληψη του πόνου, τους στηρίζουμε και έτσι κι εμείς μαθαίνουμε να αγαπάμε.

Στους στόχους της Επιτροπής είναι και η εκπαίδευση των εθελοντών που βοηθούν τους ιερείς σε νοσοκομεία. Η διακονία σε νοσοκομεία έχει διάφορα στάδια, όπως π.χ. η δέηση που γίνεται κατόπιν παράκλησης των ασθενών και των συγγενών τους και ο αγιασμός των χώρων σε νοσοκομειακά ιδρύματα.

Την παρούσα στιγμή στη Μόσχα σε 140 νοσοκομειακά ιδρύματα λειτουργούν 96 ναοί, 17 ξωκλήσια και 27 δωμάτια για παρακλήσεις.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων