20/01/2021 20/01/2021 Το Πατριαρχείο της Μόσχας δεν βλέπει την ανάγκη ειδικών ελέγχων από τις κρατικές αρχές στις εκκλησίες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει συμμόρφωση με τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. “Θεωρώ ότι στις περισσότερες εκκλησίες και μοναστήρια μας χρησιμοποιούν ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό, απολυμαίνουν επιφάνειες, αερίζουν τις εγκαταστάσεις και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Όσον...
20 Ιανουαρίου, 2021 - 9:23
Τελευταία ενημέρωση: 20/01/2021 - 8:48

Μόσχα: Η Εκκλησία εγγυάται την τήρηση των μέτρων

Διαδώστε:
Μόσχα: Η Εκκλησία εγγυάται την τήρηση των μέτρων

Το Πατριαρχείο της Μόσχας δεν βλέπει την ανάγκη ειδικών ελέγχων από τις κρατικές αρχές στις εκκλησίες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει συμμόρφωση με τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

“Θεωρώ ότι στις περισσότερες εκκλησίες και μοναστήρια μας χρησιμοποιούν ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό, απολυμαίνουν επιφάνειες, αερίζουν τις εγκαταστάσεις και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Όσον αφορά τον έλεγχο, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η χριστιανική ευθύνη είναι η καλύτερη εγγύηση ασφάλειας”, είπε σε συνέντευξη στο πρακτορείο RIA Novosti, ο Βλαντιμίρ Λεγκόιντα, επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Εκκλησιαστικών Σχέσεων με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ .

Απαντώντας στην ερώτηση σχετικά με το ποιος ελέγχει την τήρηση των υγειονομικών μέτρων στις εκκλησίες και εάν υπάρχουν έλεγχοι από την Εκκλησία ή από τις αρμόδιες κρατικές αρχές, ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος σημείωσε ότι “δεν βλέπει την ανάγκη για ειδικούς ελέγχους.”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων