27/02/2019 27/02/2019 Το θέμα της Ουκρανικής αυτοκεφαλίας απασχόλησε την πρώτη (για το 2019) συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου της Μόσχας, υπό την προεδρία του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου. «Η Ιερά Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την επιδεινούμενη κατάσταση στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησίας” αναφέρει η σχετική επίσημη...
27 Φεβρουαρίου, 2019 - 8:18

Μόσχα: Η Ουκρανία στο επίκεντρο της Ιεράς Συνόδου

Διαδώστε:
Μόσχα: Η Ουκρανία στο επίκεντρο της Ιεράς Συνόδου

Το θέμα της Ουκρανικής αυτοκεφαλίας απασχόλησε την πρώτη (για το 2019) συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου της Μόσχας, υπό την προεδρία του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου.

«Η Ιερά Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την επιδεινούμενη κατάσταση στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησίας” αναφέρει η σχετική επίσημη ανακοίνωση του Πατριαρχείου, τονίζοντας ότι η χορήγηση του Τόμου Αυτοκεφαλίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο επιδείνωσε σημαντικά τις διαθρησκευτικές σχέσεις.

Το Πατριαρχείο της Μόσχας κάνει λόγο για πολιτικές παρεμβάσεις στην εκκλησιαστική ζωή  της Ουκρανίας, υποστηρίζοντας ότι στη χώρα σημειώνονται κρούσματα παραβίασης των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

“Καλούμε τους πιστούς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας να προσεύχονται για τους αδελφούς μας, που υποφέρουν στην Ουκρανία, ώστε να έχουν θάρρος και χριστιανική υπομονή για το καλό της Ορθοδοξίας” αναφέρει η ανακοίνωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων