14/06/2020 15/06/2020 Την Κυριακή το πρωί τελέστηκαν τα εγκαίνια του κύριου ναού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας στην Κούμπινκα στα περίχωτα της Μόσχας. Στην ακολουθία προεξήρχε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, ο οποίος προεξήρχε της πρώτης Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στο ναό. Τα θυρανοίξια ήταν προγραμματισμένα για τις 9 Μαΐου, κατά την οποία...
14 Ιουνίου, 2020 - 14:06
Τελευταία ενημέρωση: 15/06/2020 - 16:35

ΜΟΣΧΑ: Η πρώτη Θεία Λειτουργία στο ναό των Ενόπλων Δυνάμεων

Διαδώστε:
ΜΟΣΧΑ: Η πρώτη Θεία Λειτουργία στο ναό των Ενόπλων Δυνάμεων

Την Κυριακή το πρωί τελέστηκαν τα εγκαίνια του κύριου ναού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας στην Κούμπινκα στα περίχωτα της Μόσχας.

Στην ακολουθία προεξήρχε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, ο οποίος προεξήρχε της πρώτης Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στο ναό.

Τα θυρανοίξια ήταν προγραμματισμένα για τις 9 Μαΐου, κατά την οποία εορτάζεται η “Ημέρα της Νίκης”, αλλά αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας.

Η κατασκευή του ναού αποτελεί ένα από τα πιο επιβλητικά εκκλησιαστικά έργα των τελευταίων δεκαετιών. Είναι ο τρίτος σε μέγεθος ναός σε όλη τη Ρωσία μετά τον Ναό του Σωτήρος Χριστού και τον ναό του Αγίου Ισακίου στην Αγία Πετρούπολη, και το ύψος του φτάνει τα 95 μέτρα.

Στην διακόσμηση του ναού ενυπάρχουν πολλά συμβολικά στοιχεία,, έτσι η διάμετρος του κύριου τρούλου είναι 19 μέτρα και 45 εκατοστά λόγω του ότι ο πόλεμος τελείωσε το 1945. Το καμπαναριό ύψους 75 μέτρων, συμβολίζει τα 75 χρόνια που πέρασαν από τον πόλεμο.

Στο ναό υπάρχουν τέσσερις πτέρυγες αναλόγως με τα είδη των στρατευμάτων και κάθε πτέρυγα είναι αφιερωμένη σε κάθε είδος, όπου βρίσκεται και η εικόνα του Ουρανίου προστάτη του στρατεύματος.

Απόδοση στα Ελληνικά: Irina Tresorukova

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων