15/06/2021 15/06/2021 Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Με την πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε την Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου τιμήθηκε η πρώτη επέτειος από τα εγκαίνια του ναού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας, ο οποίος βρίσκεται στο πάρκο “Patriot” της Μόσχας. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος ενώ...
15 Ιουνίου, 2021 - 9:11
Τελευταία ενημέρωση: 15/06/2021 - 9:54

ΜΟΣΧΑ: Ικανοποίηση για τις σχέσεις Εκκλησίας-Ενόπλων Δυνάμεων

Διαδώστε:
ΜΟΣΧΑ: Ικανοποίηση για τις σχέσεις Εκκλησίας-Ενόπλων Δυνάμεων

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Με την πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε την Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου τιμήθηκε η πρώτη επέτειος από τα εγκαίνια του ναού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας, ο οποίος βρίσκεται στο πάρκο “Patriot” της Μόσχας.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος ενώ παρέστη και ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού.

Τους λειτουργικούς ύμνους απέδωσε χορωδία των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο Πατριάρχης Μόσχας ανέπεμψε δέηση για την παύση της πανδημίας του κορωνοϊού ενώ αμέσως μετά τέλεσε μνημόσυνο υπέρ ανάπαυσης των ψυχών όλων όσων χάθηκαν στους αγώνες του Ρωσικού Έθνους.

“Ο ναός μπορεί πραγματικά να θεωρηθεί εθνικός ναός, καθώς δημιουργήθηκε και χτίστηκε με τη συνδρομή των πολιτών. Σήμερα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ναούς στη χώρα μας”, ανέφερε ο κ. Σοϊγκου, λέγοντας ότι πάνω από ενάμισι εκατομμύριο άνθρωποι επισκέφθηκαν το ναό μέσα σε ένα χρόνο.

Σύμφωνα με τον υπουργό, δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες του καθώς και στρατιωτικό προσωπικό συμμετείχαν στην κατασκευή του ναού. «Όλοι τους το θεώρησαν καθήκον τους. Καθήκον τους προς την προηγούμενη γενιά νικητών, εκείνους δηλαδή που υπερασπίστηκαν τη χώρα μας πριν από 75 χρόνια, να συμβάλλουν και συμμετέχουν σε αυτό το σπουδαίο και σημαντικό έργο για τη χώρα ».

“Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τον τρόπο που χτίζονται σήμερα οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και των Ενόπλων Δυνάμεων”, τόνισε από τη πλευρά του ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και ευχήθηκε ο Κύριος να διατηρήσει τη Ρωσική Δύναμη σε ειρήνη και ευημερία, να ενισχύσει το πνεύμα του λαού με τη δύναμη του Θεού. 

Ο Πατριαρχικός Καθεδρικός Ναός που είναι αφιερωμένος στην Ανάσταση του Χριστού θεμελιώθηκε από τον Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κύριλλο στις 19 Σεπτεμβρίου 2018. Στις 14 Ιουνίου 2020, ο ίδιος πραγματοποίησε την τελετή των εγκαινίων του ναού.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων