19/10/2022 19/10/2022 Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκος επισκέφθηκε σήμερα το Ορθόδοξο Ανθρωπιστικό Πανεπιστήμιο «Άγιος Τύχων» στη Μόσχα, και τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Πανεπιστημιακό Ιερό Ναό του Αγίου Βλαδίμηρου του Κιέβου, συλλειτουργούντος του Επισκόπου Σλαυονίας κ. Ιωάννη και του π. Vladimir Vorobjov. Μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, ο π. Vladimir Vorobjov αναφέρθηκε την ιστορία...
19 Οκτωβρίου, 2022 - 15:04
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2022 - 14:13

Μόσχα: Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου στο Ορθόδοξο Ανθρωπιστικό Πανεπιστήμιο «Άγιος Τύχων»

Διαδώστε:
Μόσχα: Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου στο Ορθόδοξο Ανθρωπιστικό Πανεπιστήμιο «Άγιος Τύχων»

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκος επισκέφθηκε σήμερα το Ορθόδοξο Ανθρωπιστικό Πανεπιστήμιο «Άγιος Τύχων» στη Μόσχα, και τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Πανεπιστημιακό Ιερό Ναό του Αγίου Βλαδίμηρου του Κιέβου, συλλειτουργούντος του Επισκόπου Σλαυονίας κ. Ιωάννη και του π. Vladimir Vorobjov.

Μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, ο π. Vladimir Vorobjov αναφέρθηκε την ιστορία του Πανεπιστημίου και του ιερού ναού όπου ο Άγιος Τύχων Πατριάρχης Μόσχας εξελέγη Πατριάρχης το 1917.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιωαννίκιος, στην ομιλία του ευχαρίστησε τον π. Vladimir Vorobjov για τη θερμή υποδοχή και την ευκαιρία να συμμετάσχει στο Διεθνές Ρωσοσερβικό Φεστιβάλ «Serbian Comfort to the Russian Heart».

Ακόμη, ο Σεβασμιώτατος δώρισε στον π. Vladimir Vorobjov μια εικόνα του Αγίου Πέτρου Τσετίνσκι και έναν σταυρό, και του ευχήθηκε να ηγηθεί αυτού του σχολείου με επιτυχία για πολλά χρόνια.

Στη συνέχεια ο Επίσκοπος Σλαυονίας συναντήθηκε με φοιτητές του Ορθόδοξου Πανεπιστημίου καθώς και άλλων Πανεπιστημίων της Μόσχας, οι οποίοι έκαναν ερωτήσεις για πολλά επίκαιρα θέματα, καθώς και θέματα θρησκείας, πολιτισμού, πνευματικότητας και ιστορίας.

Σημειώνεται ότι με τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο συλλειτούργησαν χθες στον Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κρεμλίνο ο Σεβασμιώτατος κ. Ιωαννίκος και ο Επίσκοπος Σλαυονίας κ. Ιωάννης.

Διαβάστε ακόμη: Με τον Μόσχας Κύριλλο συλλειτούργησαν Επίσκοποι του Πατριαρχείου Σερβίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων