27/05/2020 27/05/2020 Τη στήριξη των ενοριών της Μόσχας, οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα εν μέσω της πανδημίας, ανακοίνωσε το Πατριαρχείο της Μόσχας. Πολλές εκκλησίες στην ρωσική πρωτεύουσα αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας δεν μπορούν να καλύψουν μισθούς αλλά και πάγια έξοδα, καθώς η πανδημία έχει περιορίσει σημαντικά τα έσοδα. Με πρωτοβουλία του Πατριάρχη Μόσχας και...
27 Μαΐου, 2020 - 8:43
Τελευταία ενημέρωση: 27/05/2020 - 18:39

Μόσχα: Οικονομική στήριξη σε ενορίες και ιερείς από ανώνυμους χορηγούς

Διαδώστε:
Μόσχα: Οικονομική στήριξη σε ενορίες και ιερείς από ανώνυμους χορηγούς

Τη στήριξη των ενοριών της Μόσχας, οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα εν μέσω της πανδημίας, ανακοίνωσε το Πατριαρχείο της Μόσχας. Πολλές εκκλησίες στην ρωσική πρωτεύουσα αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας δεν μπορούν να καλύψουν μισθούς αλλά και πάγια έξοδα, καθώς η πανδημία έχει περιορίσει σημαντικά τα έσοδα.
Με πρωτοβουλία του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου θα σταλούν σύντομα στις ενορίες της Μόσχας χρήματα για να βοηθήσουν στην πληρωμή μισθών για τους Κληρικούς. Κεφάλαια θα διατεθούν επίσης σε σταυροπηγιακές μονές.
Επιπλέον κονδύλια θα διατεθούν σε Ιερείς με ανήλικα παιδιά, για την κάλυψη των αναγκών τους.

Ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν το γεγονός ότι για τη μισθοδοσία των κληρικών της Μόσχας έκαναν έμβασμα ανώνυμοι χορηγοί, οι οποίοι κατέθεσαν χρήματα και για τους δύο μήνες της επιδημίας.

Οι χορηγοί, που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, ακολουθώντας τον λόγο του Θεού: σοῦ δὲ ποιοῦντος ἐλεημοσύνην μὴ γνώτω ἡ ἀριστερά σου τί ποιεῖ ἡ δεξιά σου (Ματθαίου 6, 2-4), πέραν του εμβάσματος για τη μισθοδοσία των κληρικών, έδωσαν χρήματα και για άλλες ανάγκες της Επαρχίας της Μόσχας, η οποία κατά τη διάρκεια των περιορισμών βρέθηκε σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

«Σε συνθήκες της επιδημιολογικής κατάστασης στη Μόσχα, που οδήγησε στη διακοπή προσέλευσης των πιστών στους ναούς και σε σημαντική μείωση εισφορών για κάλυψη αναγκών των ενοριών, των μετοχίων και των μοναστηριών, ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών, κ. Κύριλλος, απευθύνθηκε στο ποίμνιό του να προσφέρουν υλική βοήθεια στις ενορίες. Αυτή η παράκληση του Προκαθήμενου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ακούστηκε», είπαν από το Γραφείο Τύπου του Πατριάρχη.

Με την ευλογία του Προκαθήμενου το Πατριαρχείο στο προσεχές διάστημα θα στείλει το έμβασμα για την κάλυψη της μισθοδοσίας των κληρικών για δύο μήνες. Επίσης, θα καλυφθούν και τα έξοδα των μοναστηριών, αφού στον κλήρο συγκαταλέγονται οι μη μονάζοντες ιερείς.

Πηγή: http://www.interfax-religion.ru/?act=news&div=75014

Πληροφορίες: Ναταλία Δανδόλου, Irina Tresorukova

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων