20/11/2020 20/11/2020 Την Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου, στη Μόσχα έλαβε χώρα Συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας όπου αποφασιστήκε η παύση της μνημονεύσεως του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β’ και ο τερματισμός της ευχαριστιακής κοινωνίας μαζί του, καθώς και με όλους τους Αρχιερείς της Εκκλησίας Κύπρου, οι οποίοι θα αναγνωρίζουν και θα μνημονεύουν τον Μητροπολίτη...
20 Νοεμβρίου, 2020 - 22:13
Τελευταία ενημέρωση: 20/11/2020 - 22:21

ΜΟΣΧΑ: Παύουμε να μνημονεύουμε τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Διαδώστε:
ΜΟΣΧΑ: Παύουμε να μνημονεύουμε τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Την Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου, στη Μόσχα έλαβε χώρα Συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας όπου αποφασιστήκε η παύση της μνημονεύσεως του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β’ και ο τερματισμός της ευχαριστιακής κοινωνίας μαζί του, καθώς και με όλους τους Αρχιερείς της Εκκλησίας Κύπρου, οι οποίοι θα αναγνωρίζουν και θα μνημονεύουν τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. κ. Επιφάνιο.

Η απόφαση αυτή έλαβε χώρα λόγω του ότι ο Αρχιεπίσκοπος κκ. Χρυσόστομος μνημόνευσε τον επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιο και με τον τρόπο αυτό τον αναγνώρισε ως Προκαθήμενο της Ουκρανικής Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων