22/06/2022 22/06/2022 Στις 22 Ιουνίου 2022, Ημέρα Μνήμης και Θλίψης, όπως ονομάζεται στη Ρωσία, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στον τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη στον κήπο του Αλεξάνδρου κοντά στα τείχη του Κρεμλίνου της Μόσχας για την 81η επέτειο από την έναρξη του Μεγάλου Πατριωτικού...
22 Ιουνίου, 2022 - 19:35
Τελευταία ενημέρωση: 22/06/2022 - 19:45

Μόσχα: Στεφάνι για την επέτειο έναρξης του Β’ Π.Π. από τον Πατριάρχη

Διαδώστε:
Μόσχα: Στεφάνι για την επέτειο έναρξης του Β’ Π.Π. από τον Πατριάρχη

Στις 22 Ιουνίου 2022, Ημέρα Μνήμης και Θλίψης, όπως ονομάζεται στη Ρωσία, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στον τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη στον κήπο του Αλεξάνδρου κοντά στα τείχη του Κρεμλίνου της Μόσχας για την 81η επέτειο από την έναρξη του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου (Β’ Παγκοσμίου Πολέμου).

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, αποδόθηκε ο ρωσικός Εθνικός Ύμνος από τη στρατιωτική μπάντα και εψάλη το «αιωνία η μνήμη» για τους στρατηγούς και στρατιώτες, που άφησαν τη ζωή τους στο πεδίο της μάχης για την πίστη και την Πατρίδα.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η πορεία της φρουράς της τιμής του 154ου Συντάγματος Πρεομπραζένσκι και κατόπιν ομίλησε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος.

Ο Μακαριώτατος μίλησε για την αρχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, λέγοντας ότι η κινητήρια δύναμη του ρωσικού στρατού ήταν η αγάπη για την πατρίδα. Παράλληλα, αφού έκανε λόγο για τα στρατιωτικά καθήκοντα των Ενόπλων Δυνάμεων απευθυνόμενος στους ένστολους, στράφηκε και στους κληρικούς, αναφερόμενος στα πνευματικά τους καθήκοντα, που είναι διά βίου. Ο Σεβασμιώτατος είπε μεταξύ άλλων:

«Πολλά από αυτά που είπα στα νεαρά παιδιά με στρατιωτική στολή ισχύουν για εμάς, τον πνευματικό στρατό. Όπως ένας επαγγελματίας στρατιώτης παραμένει στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων πρακτικά μέχρι το τέλος της σωματικής του ικανότητας να φέρει εις πέρας το έργο του, έτσι και εμείς είμαστε δια βίου στις τάξεις μας. Και το μέλημά μας είναι η πνευματική ασφάλεια του λαού και της χώρας και η πνευματική ασφάλεια συνδέεται με την ενίσχυση της ορθόδοξης πίστης.

Γνωρίζουμε ότι είναι η Ορθόδοξη πίστη που μας εμπνέει να υπερασπιστούμε την Πατρίδα μας. Η προστασία του κόσμου δεν γίνεται μόνο με τη βοήθεια της στρατιωτικής δύναμης, γιατί το πιο σημαντικό όπλο ενός ανθρώπου είναι η εσωτερική, πνευματική δύναμη. Αυτή είναι η δύναμη του ηθικού συναισθήματος, η δύναμη της αγάπης, και εργαζόμαστε σε αυτόν τον τομέα. Χρέος μας είναι να δυναμώνουμε την αγάπη για τον πλησίον, για την Πατρίδα, να καλλιεργούμε την επιθυμία να ανεβαίνουμε πνευματικά συνεχώς, να αυξανόμαστε ηθικά, πνευματικά, διανοητικά, γιατί ο ένας είναι στενά συνδεδεμένος με τον άλλον. Και είθε ο Κύριος να μας βοηθήσει όλους να εκτελέσουμε επαρκώς αυτή τη μεγάλη υπηρεσία μέχρι το τέλος των ημερών μας.

Σας χαιρετώ όλους αυτήν την ημέρα, η οποία, όπως είπα, συνδέθηκε με μεγάλη θλίψη, αλλά προκαθόρισε μεγάλη χαρά – τη νίκη του λαού μας επί του πιο τρομερού εχθρού στην ιστορία, που μπήκε στη γη μας και προσπάθησε να την υποδουλώσει».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων