16/11/2022 16/11/2022 Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Αχαλκαλάκι κ. Νικόλαο, υπεύθυνο για τις γεωργιανές ενορίες την Νοτίου Αμερικής, είχε χθες στη Μόσχα ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας των δύο πλευρών, συζητήθηκαν διάφορες πτυχές της τρέχουσας κατάστασης των σχέσεων μεταξύ της Ρωσικής και της Γεωργιανής...
16 Νοεμβρίου, 2022 - 8:57
Τελευταία ενημέρωση: 16/11/2022 - 9:01

Μόσχα: Στο επίκεντρο οι σχέσεις Ρωσικής και Γεωργιανής Εκκλησίας

Διαδώστε:
Μόσχα: Στο επίκεντρο οι σχέσεις Ρωσικής και Γεωργιανής Εκκλησίας

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Αχαλκαλάκι κ. Νικόλαο, υπεύθυνο για τις γεωργιανές ενορίες την Νοτίου Αμερικής, είχε χθες στη Μόσχα ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας των δύο πλευρών, συζητήθηκαν διάφορες πτυχές της τρέχουσας κατάστασης των σχέσεων μεταξύ της Ρωσικής και της Γεωργιανής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Σύμβουλος του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου, Πρωθιερέας Νικολάι Μπαλασόφ και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΕΕΣ π. Ιγκόρ Γιάκιμτσουκ.

Ο Μητροπολίτης κ. Νικόλαος έφτασε στη Μόσχα για να συμμετάσχει στο 20ο Επιστημονικό Συμπόσιο με τίτλο: «Ρωσία. Γεωργία. Χριστιανική Ανατολή. Πνευματικοί και πολιτιστικοί δεσμοί», που πραγματοποιείται στις 16-17 Νοεμβρίου στο Κεντρικό Μουσείο “Αντρέι Ρουμπλιόφ”, όπου θα κάνει και σχετική παρουσίαση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων