24/08/2020 24/08/2020 Συνάντηση με τον προϊστάμενο του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Μόσχας A.A. Εμελιάνοφ, πραγματοποίησε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικών και Οικονομίας του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βόλογδας και Κυρίλλοβ, κ. Ιγνάτιος Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας της Εκκλησίας με τις τοπικές αρχές, για το πρόγραμμα «Πολιτισμός της Μόσχας», το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων τη λήψη...
24 Αυγούστου, 2020 - 9:23
Τελευταία ενημέρωση: 24/08/2020 - 8:14

Μόσχα: Συνεργασία Δήμου -Εκκλησίας για τους ναούς

Διαδώστε:
Μόσχα: Συνεργασία Δήμου -Εκκλησίας για τους ναούς

Συνάντηση με τον προϊστάμενο του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Μόσχας A.A. Εμελιάνοφ, πραγματοποίησε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικών και Οικονομίας του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βόλογδας και Κυρίλλοβ, κ. Ιγνάτιος

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας της Εκκλησίας με τις τοπικές αρχές, για το πρόγραμμα «Πολιτισμός της Μόσχας», το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων τη λήψη μέτρων για τη διαφύλαξη και ανάδειξη ιερών προσκυνημάτων.

Το Τμήμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς της πόλης της Μόσχας έχει ήδη εκδώσει άδειες για την εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης σε 10 θρησκευτικούς χώρους.

Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε η υπηρεσία του επιβλέπει μεγάλο αριθμό έργων για την αποκατάσταση εκκλησιών και μοναστηριών, τα οποία χρηματοδοτούνται τόσο από τον ομοσπονδιακό όσο και από τον προϋπολογισμό της πόλης.

Η εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος σχετικά με την παροχή επιδοτήσεων σε θρησκευτικές οργανώσεις για τη διατήρηση των τόπων πολιτιστικής κληρονομιάς θρησκευτικής σημασίας, το οποίο ισχύει από το 2011, αναμένεται να ισχύσει και σε άλλες περιοχές της χώρας κατόπιν παρότρυνσης του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων