23/12/2019 23/12/2019 Κοινή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου και του Ανώτατου Συμβουλίου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη Ρωσία.  Η κοινή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου και του Ανώτατου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου θα γίνει στη Μόσχα στις 25 Δεκεμβρίου, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Μόσχας, ημέρα κατά την οποία εορτάζονται τα Χριστούγεννα. Αξίζει πάντως,...
23 Δεκεμβρίου, 2019 - 11:23
Τελευταία ενημέρωση: 23/12/2019 - 12:33

Μόσχα: Χριστούγεννα η απόφαση για το Πατρ. Αλεξανδρείας

Διαδώστε:
Μόσχα: Χριστούγεννα η απόφαση για το Πατρ. Αλεξανδρείας

Κοινή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου και του Ανώτατου Συμβουλίου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη Ρωσία. 

Η κοινή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου και του Ανώτατου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου θα γίνει στη Μόσχα στις 25 Δεκεμβρίου, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Μόσχας, ημέρα κατά την οποία εορτάζονται τα Χριστούγεννα. Αξίζει πάντως, να σημειωθεί ότι στην Ρωσία ο εορτασμός των Χριστουγέννων γίνεται με το παλαιό ημερολόγιο.

“Στις 25 Δεκεμβρίου στο ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα υπό την προεδρία του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών  των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου θα γίνει η κοινή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου και του Ανώτατου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας”, λέγεται στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα ο Ρώσος Πατριάρχης ανέφερε ότι η Σύνοδος θα αποφασίσει σχετικώς με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο, ο οποίος πρόσφατα αναγνώρισε την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Επίσης, οι ιεράρχες  αναμένεται να εξετάσουν την πρόταση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου για την διεξαγωγή της Πανορθόδοξης Συνόδου στην Ιορδανία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων