20/12/2019 20/12/2019 Τη σχέση της με το Πατριαρχείο της Αλεξανδρείας μετά την αναγνώριση της Εκκλησίας της Ουκρανίας, αναμένεται να αποφασίσει την επόμενη εβδομάδα η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Εκκλησίας. Μιλώντας στην ετήσια σύναξη της Μητρόπολης Μόσχας σήμερα Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου,  ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλος, δήλωσε ότι τον Νοέμβριο ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας κ.κ....
20 Δεκεμβρίου, 2019 - 14:34
Τελευταία ενημέρωση: 20/12/2019 - 14:39

Μόσχα: Επίκειται η απόφαση για το Πατρ. Αλεξανδρείας

Διαδώστε:
Μόσχα: Επίκειται η απόφαση για το Πατρ. Αλεξανδρείας

Τη σχέση της με το Πατριαρχείο της Αλεξανδρείας μετά την αναγνώριση της Εκκλησίας της Ουκρανίας, αναμένεται να αποφασίσει την επόμενη εβδομάδα η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Εκκλησίας.

Μιλώντας στην ετήσια σύναξη της Μητρόπολης Μόσχας σήμερα Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου,  ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλος, δήλωσε ότι τον Νοέμβριο ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας κ.κ. Θεόδωρος Β άρχισε να μνημονεύει τον Μητροπολίτη Επιφάνιο ως Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ουκρανίας, «χωρίς  καμία συνοδική απόφαση, αλλά αποφάσισε μονομερώς μετά από διαβουλεύσεις με μερικούς επισκόπους”

“Η Ιερά Σύνοδος μας, της οποίας η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα, θα πρέπει να καταλήξει σε αποφάσεις σχετικά με αυτό το θέμα»  υπογράμμισε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων