12/06/2022 12/06/2022 Για ταύτιση απόψεων με τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη σε κοινά θέματα έκανε λόγο από τη Μόσχα ο Πατριάρχης Κύριλλος ενώ τόνισε τις αδελφικές σχέσεις μεταξύ των δύο Εκκλησιών Του Νικόλαου Ζαΐμη  Συνάντηση με με την αντιπροσωπεία του Πατριαρχικού Νοσοκομείου Al-Khosn που έφτασε από τη Συρία είχε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος...
12 Ιουνίου, 2022 - 8:55
Τελευταία ενημέρωση: 12/06/2022 - 9:06

Μόσχας: “Αδελφικές οι σχέσεις μας με το Πατριαρχείο Αντιοχείας”

Διαδώστε:
Μόσχας: “Αδελφικές οι σχέσεις μας με το Πατριαρχείο Αντιοχείας”

Για ταύτιση απόψεων με τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη σε κοινά θέματα έκανε λόγο από τη Μόσχα ο Πατριάρχης Κύριλλος ενώ τόνισε τις αδελφικές σχέσεις μεταξύ των δύο Εκκλησιών

Του Νικόλαου Ζαΐμη 

Συνάντηση με με την αντιπροσωπεία του Πατριαρχικού Νοσοκομείου Al-Khosn που έφτασε από τη Συρία είχε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος στην αίθουσα του Ανώτατου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Καθεδρικού Ναού του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα.

Μεταξύ των συμμετεχόντων από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αντιοχείας στο Πατριαρχείο Μόσχας, Μητροπολίτης Φιλιπποπόλεως κ. Νήφων.

Απευθυνόμενος στα μέλη της αντιπροσωπείας, ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος ανέφερε: «Χαιρόμαστε πάντα όταν μας επισκέπτονται εκπρόσωποι του Πατριαρχείου Αντιοχείας, γιατί έχουν αναπτυχθεί ιδιαίτερες σχέσεις στην ιστορία μεταξύ των Εκκλησιών μας. Αυτές είναι σχέσεις φιλίας, φιλαδελφείας, αλληλεγγύης. Εκτιμούμε πραγματικά αυτή τη σχέση».

Ο Προκαθήμενος της εν Ρωσία Ορθοδόξου Εκκλησίας δήλωσε την ταύτιση απόψεων με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη για θέματα μεταξύ του διαλόγου των Ορθοδόξων Εκκλησιών. Ο Μακαριώτατος σημείωσε επίσης ότι ο διάλογος αυτός γίνεται σε ένα πολύ δύσκολο εξωτερικό πλαίσιο, αφού η δύσκολη πολιτική κατάσταση στον κόσμο αφήνει το στίγμα της στις σχέσεις μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών και των χριστιανικών δογμάτων. «Ευχαριστώ τον Θεό που αυτό δεν έχει καμία σχέση με τις σχέσεις μεταξύ της Ρωσικής Εκκλησίας και της Εκκλησίας της Αντιόχειας», τόνισε ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος, απευθυνόμενος στους καλεσμένους από τη Συρία. «Είμαι σε συνεχή επαφή με τον Πατριάρχη σας και πρόσφατα έλαβα ένα αδελφικό μήνυμα από αυτόν».

Κατά τη συνάντηση αναφέρθηκε πώς το 2021, ως απάντηση στην έκκληση του Πατριάρχη Αντιοχείας προς τον Πατριάρχη Μόσχας, μεταφέρθηκε σύγχρονος ιατρικός εξοπλισμός υψηλής τεχνολογίας στο συριακό νοσοκομείο Al-Hosn. με την υποστήριξη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. «Με πλήρη κατανόηση της σημασίας της παράδοσης αυτού του εξοπλισμού στο νοσοκομείο σας, κάναμε τα πάντα για να υλοποιήσουμε αυτό το πρόγραμμα», ανέφερε ο Πατριάρχης Κύριλλος. Σύμφωνα με τον ίδιο «σήμερα είναι ιδιαίτερα σημαντικές και ιδιαίτερα πολύτιμες οι επαφές μεταξύ των δύο λαών, γιατί δυστυχώς, κάτω από τη δυσμενή πολιτική επιρροή σήμερα βλέπουμε τις σχέσεις μεταξύ Χριστιανών Ανατολής και Δύσης».

Με τη σειρά του, ο διευθυντής του νοσοκομείου Al-Hosn, κ. Khaled Yazidzhi, ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για την ευκαιρία να συναντηθούν και να συνομιλήσουν. «Ο συριακός λαός τρέφει βαθιά αισθήματα για τη ρωσική εκκλησία και για τον ρωσικό λαό. Ευχόμαστε ευημερία και ευτυχία στον ρωσικό λαό», σημείωσε συγκεκριμένα ο κ.Yazidzhi.

Με πληροφορίες από το patriarchia.ru

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων