02/05/2023 02/05/2023 Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος συναντήθηκε με τους διοργανωτές του Πατριαρχικού Φεστιβάλ Μαχητικού Αθλητισμού και Πολεμικών Τεχνών, στην Κόκκινη Αίθουσα του Καθεδρικού Ναού του Χριστού Σωτήρος στη Μόσχα. Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκε, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Μούρμανσκ και Μοντσεγκόρσκ κ. Μητροφάνης. «Ο αθλητισμός μπορεί πραγματικά να βοηθήσει τους εκκλησιαστικούς νέους, με τη...
02 Μαΐου, 2023 - 10:22
Τελευταία ενημέρωση: 02/05/2023 - 10:29

Μόσχας Κύριλλος για τον αθλητισμό και τους νέους

Διαδώστε:
Μόσχας Κύριλλος για τον αθλητισμό και τους νέους

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος συναντήθηκε με τους διοργανωτές του Πατριαρχικού Φεστιβάλ Μαχητικού Αθλητισμού και Πολεμικών Τεχνών, στην Κόκκινη Αίθουσα του Καθεδρικού Ναού του Χριστού Σωτήρος στη Μόσχα. Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκε, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Μούρμανσκ και Μοντσεγκόρσκ κ. Μητροφάνης.

«Ο αθλητισμός μπορεί πραγματικά να βοηθήσει τους εκκλησιαστικούς νέους, με τη σωστή συμμετοχή της Εκκλησίας, να κατανοήσουν τη θέση της. Και η Εκκλησία πρέπει να εμπνέει και να βοηθά τους νέους να ξεριζώσουν ό,τι καταστρέφει την ψυχή και το σώμα τους, και να υποστηρίζει οτιδήποτε χτίζει την ψυχή και το σώμα τους. Εδώ τίθεται η ιδεολογική βάση για την αλληλεπίδραση της Εκκλησίας και των υγιών δυνάμεων στον αθλητισμό, που συνδέουν τις δραστηριότητές τους με τη βελτίωση της υγείας του λαού μας, με τη διαπαιδαγώγηση της θέλησης, τη δύναμη και όλες τις ζωτικές θετικές ιδιότητες», δήλωσε ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος.

Το πρώτο Πατριαρχικό φεστιβάλ πολεμικών τεχνών και πολεμικών τεχνών, έλαβε χώρα στις 24-26 Φεβρουαρίου του 2023, στο αθλητικό συγκρότημα “Arena Mytishchi” κοντά στη Μόσχα. Τέτοιοι αθλητικοί αγώνες διεξήχθησαν για πρώτη φορά το 2011.

Το φεστιβάλ, το οποίο φέρει το όνομα του Αγίου Νικολάου Αποστόλου της Ιαπωνίας, έχει πολιτιστικό και κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς δίνει τη δυναντότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τις παραδόσεις και τις πρακτικές των πολεμικών τεχνών, και να μάθουν για τον παιδαγωγό της Ιαπωνίας, Απόστολου Αγίου Νικολάου, ο οποίος όχι μόνο έκανε ιεραποστολικό έργο στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, αλλά μπόρεσε επίσης να δημιουργήσει Ορθόδοξη Εκκλησία.

Το 2023, με την ευλογία του Μακαριωτάτου, το φεστιβάλ έλαβε το καθεστώς μιας Πατριαρχικής εκκλησιαστικής εκδήλωσης. ‘Ετσι πάνω από 4,5 χιλιάδες αθλητές συμμετείχαν στο πρώτο Πατριαρχικό Φεστιβάλ, δόθηκαν 800 βραβεία, συμμετείχαν εκπρόσωποι περισσότερων από 50 περιοχών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

 

 

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από patriarchia.ru

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων