27/01/2023 27/01/2023 Στην παραδοσιακή σχέση που συνδέει τις Εκκλησίες της Ρωσίας και της Σερβίας αναφέρεται στην επιστολή του προς τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, με αφορμή τη σημερινή εορτή του Αγίου Σάββα, πρώτου Αρχιεπισκόπου Σερβίας. “Σας συγχαίρω θερμά για την ημέρα μνήμης του Αγίου Σάββα της Σερβίας, της...
27 Ιανουαρίου, 2023 - 11:20
Τελευταία ενημέρωση: 27/01/2023 - 11:24

Μόσχας Κύριλλος: Ο Άγιος Σάββας συνδέει τις Εκκλησίες Ρωσίας και Σερβίας

Διαδώστε:
Μόσχας Κύριλλος: Ο Άγιος Σάββας συνδέει τις Εκκλησίες Ρωσίας και Σερβίας

Στην παραδοσιακή σχέση που συνδέει τις Εκκλησίες της Ρωσίας και της Σερβίας αναφέρεται στην επιστολή του προς τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, με αφορμή τη σημερινή εορτή του Αγίου Σάββα, πρώτου Αρχιεπισκόπου Σερβίας.

“Σας συγχαίρω θερμά για την ημέρα μνήμης του Αγίου Σάββα της Σερβίας, της μεγάλης οικογένειας του Σέρβου πατέρα, του ιδρυτή και πρώτου Προκαθήμενου της αυτοκέφαλης Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η ευελιξία της προσωπικότητας αυτού του αγίου τον φέρνει πιο κοντά σε όλους τους κληρονόμους της ορθόδοξης σλαβικής παράδοσης”, αναφέρει και συνεχίζει: “οι αρετές που δίδαξε ο Άγιος Σάββας στο ποίμνιό του – πίστη στην Ορθοδοξία, υπομονή και σταθερότητα στην υπεράσπιση της αλήθειας του Θεού – μεταμόρφωσαν τη ζωή των αδελφικών λαών που τρέφουν τις Εκκλησίες μας. Αποτελούν θεμελιώδεις αξίες που προκαθόρισαν τις τύχες στην ιστορία των λαών μας”.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας στην επιστολή του αναφέρεται στις σχέσεις που ανέπτυξε ο Άγιος Σάββας με Ρώσους μοναχούς κατά την παραμονή του στο Άγιον Όρος και υπογραμμίζει ότι “η προσκύνηση του Αγίου Σάββα της Σερβίας έχει καθιερωθεί από καιρό στη Ρωσία και έχει συμβάλει στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των αδελφών μας Εκκλησιών. Όταν ανεγέρθηκε ένας μεγαλοπρεπής καθεδρικός ναός προς τιμήν του στο Βελιγράδι, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία συμμετείχε με χαρά στον καλλωπισμό του”.

“Αυτή τη σημαντική πνευματικά ημέρα, σας εύχομαι με προσευχή καλή υγεία και τη βοήθεια του Θεού στην υψηλή Πατριαρχική σας διακονία. Ειρήνη και πρόοδο στην πίστη στο ευσεβές ποίμνιό σας”, καταλήγει.

Διαβάστε επίσης: 

Οι Σέρβοι εορτάζουν τον προστάτη τους Άγιο Σάββα

Φωτογραφία: patriarchia.ru

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων