15/06/2023 15/06/2023 Με τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ με αφορμή τη συμπλήρωση εβδομήντα χρόνων ζωής επικοινώνησε μέσο ευχετήριας επιστολής που απέστειλε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. “Κατά τη διάρκεια των μακρών ετών της υπηρεσίας σας προς όφελος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, αποδείξατε ότι είστε ένας διορατικός και σοφός...
15 Ιουνίου, 2023 - 11:33
Τελευταία ενημέρωση: 15/06/2023 - 11:36

Μόσχας προς Σι Τζινπίνγκ: Ελπίζουμε στην ανάπτυξη του διαλόγου μεταξύ Κίνας και Ρωσικής Εκκλησίας

Διαδώστε:
Μόσχας προς Σι Τζινπίνγκ: Ελπίζουμε στην ανάπτυξη του διαλόγου μεταξύ Κίνας και Ρωσικής Εκκλησίας

Με τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ με αφορμή τη συμπλήρωση εβδομήντα χρόνων ζωής επικοινώνησε μέσο ευχετήριας επιστολής που απέστειλε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.

“Κατά τη διάρκεια των μακρών ετών της υπηρεσίας σας προς όφελος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, αποδείξατε ότι είστε ένας διορατικός και σοφός πολιτικός, ικανός να σκέφτεται στρατηγικά και να επιτυγχάνει τους στόχους του. Σε μεγάλο βαθμό χάρη στο έργο σας, η Ουράνια Αυτοκρατορία είναι σήμερα μία από τις κορυφαίες παγκόσμιες δυνάμεις και επιδεικνύει μεγάλη επιτυχία στον κοινωνικο-οικονομικό τομέα”, σημειώνει αρχικά ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας.

“Είναι ευχάριστο που δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στην καθιέρωση των αρχών της δικαιοσύνης στην κινεζική κοινωνία και επίσης καταβάλλετε μεγάλες προσπάθειες για την ενίσχυση της φιλίας μεταξύ των λαών της Ρωσίας και της Κίνας και την ανάπτυξη επιχειρηματικών και πολιτιστικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών. Οι πιστοί της Κινεζικής Αυτόνομης Ορθόδοξης Εκκλησίας , που διαμορφώθηκε ιστορικά χάρη στις δραστηριότητες της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής, προσπαθούν επίσης να προσφέρουν τη σημαντική συμβολή τους σε αυτό”, αναφέρει στη συνέχεια.

Ο Πατριάρχης Μόσχας αναφέρει επίσης ότι θυμάται θερμά τις συναντήσεις και την επικοινωνία μαζί του και ελπίζει για περαιτέρω ανάπτυξη του διαλόγου μεταξύ της ηγεσίας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

“Σας εύχομαι, αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, καλή υγεία και μακροζωία και ειρήνη και ευημερία στον λαό της Κίνας”, ευχήθηκε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων