12/09/2022 12/09/2022 Tα συγχαρητήριά  για την άνοδό στο θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας του Βασιλιά Καρόλου Γ’ εξέφρασε με επιστολή που απέστειλε στον ίδιο ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. “Είστε προορισμένος να αναλάβετε την τελική ευθύνη για τη μοίρα της Πατρίδας και να σταθείτε επικεφαλής μιας από...
12 Σεπτεμβρίου, 2022 - 14:45
Τελευταία ενημέρωση: 12/09/2022 - 14:47

Μόσχας σε Βασιλιά Κάρολο Γ’: Ελπίδα ότι το ενδιαφέρον σας για την Ορθοδοξία θα συμβάλει στις καλές σχέσεις

Διαδώστε:
Μόσχας σε Βασιλιά Κάρολο Γ’: Ελπίδα ότι το ενδιαφέρον σας για την Ορθοδοξία θα συμβάλει στις καλές σχέσεις

Tα συγχαρητήριά  για την άνοδό στο θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας του Βασιλιά Καρόλου Γ’ εξέφρασε με επιστολή που απέστειλε στον ίδιο ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος.

“Είστε προορισμένος να αναλάβετε την τελική ευθύνη για τη μοίρα της Πατρίδας και να σταθείτε επικεφαλής μιας από τις πιο διάσημες και σεβαστές δυναστείες εξουσίας στον κόσμο. Η μακροχρόνια δραστηριότητά σας προς όφελος της χώρας και του λαού της σας έφερε την αναγνώριση των υπηκόων του βρετανικού στέμματος και των πολιτών κρατών που είναι μέλη της Κοινοπολιτείας των Εθνών”, αναφέρει ο Πατριάρχης Μόσχας. 

“Θυμάμαι τις επανειλημμένες επισκέψεις σας σε εκκλησίες και μοναστήρια στη Ρωσία και στο εξωτερικό, όταν είχατε την ευκαιρία να γνωρίσετε την χιλιόχρονη πνευματική κληρονομιά της Ρωσικής Εκκλησίας. Το 2016 γίνατε επίτιμος προσκεκλημένος του Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Πατριαρχείου Μόσχας στο Λονδίνο, τον οποίο αγίασα μετά από μια μεγάλης κλίμακας ανοικοδόμηση. Εκφράζω την ελπίδα ότι το ζωηρό ενδιαφέρον που δείξατε τα τελευταία χρόνια για την Ορθοδοξία, συμπεριλαμβανομένης της ρωσικής παράδοσης, θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη καλών σχέσεων μεταξύ των λαών μας που ανήκουν σε μια ενιαία ευρωπαϊκή χριστιανική οικογένεια”, προσθέτει.

“Σε μια σημαντική ημέρα για ολόκληρο το Βασίλειο και τις χώρες της Κοινοπολιτείας των Εθνών, εύχομαι στην Μεγαλειότητά σας ειρήνη, ευημερία και τη γενναιόδωρη βοήθεια του Θεού στην επερχόμενη υψηλή και υπεύθυνη υπηρεσία”, καταλήγει στην επιστολή του ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων