10/05/2021 11/05/2021 Την αγωνία του σχετικά με τις διεθνείς εξελίξεις και το ενδεχόμενο ενός νέου παγκοσμίου πολέμου, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων. «Φρονώ ότι, εάν δεν σταματήσουν όλα αυτά και δεν παύσουν κάποια στιγμή, μπορούν να οδηγήσουν σε πάρα πολύ θλιβερές συνέπειες», ανέφερε ο Σεβασμιώτατος στην τηλεοπτική εκπομπή...
10 Μαΐου, 2021 - 17:31
Τελευταία ενημέρωση: 11/05/2021 - 0:23

“Να αποφευχθεί ένας παγκόσμιος πόλεμος”

Διαδώστε:
“Να αποφευχθεί ένας παγκόσμιος πόλεμος”

Την αγωνία του σχετικά με τις διεθνείς εξελίξεις και το ενδεχόμενο ενός νέου παγκοσμίου πολέμου, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.

«Φρονώ ότι, εάν δεν σταματήσουν όλα αυτά και δεν παύσουν κάποια στιγμή, μπορούν να οδηγήσουν σε πάρα πολύ θλιβερές συνέπειες», ανέφερε ο Σεβασμιώτατος στην τηλεοπτική εκπομπή «Εκκλησία και Κόσμος» του δικτύου “Ρωσία-24”.

Ο Σεβασμιώτατος διαπίστωσε με λύπη ότι πολλοί άνθρωποι στις μέρες μας έπαψαν να αντιλαμβάνονται τον πόλεμο ως κακό: «Εδώ και εβδομήντα έξι χρόνια ζούμε σε κατάσταση ειρήνης. Απομένουν όλο και λιγότεροι άνθρωποι, οι οποίοι ακόμη θυμούνται τον πόλεμο. Τους διαδέχονται νέοι άνθρωποι, οι οποίοι ενίοτε έχουν εξαιρετικά φιλοπόλεμες διαθέσεις».

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιλαρίων επισήμανε ότι ορισμένοι πολιτικοί επιτρέπουν στον εαυτό τους να προβαίνουν σε ανεύθυνες δηλώσεις για δημαγωγικούς σκοπούς, ιδιαίτερα επικίνδυνες στη σημερινή κατάσταση, «όταν ο κόσμος ολόκληρος είναι ένα βαρέλι με μπαρούτι, όταν έχει συσσωρευθεί ένα τεράστιο οπλοστάσιο πυρηνικών όπλων και όταν λόγω έλλειψης περιοριστικών παραγόντων η χρήση των εξοπλισμών δύναται να οδηγήσει σε καταστροφή του πλανήτη».

«Συνεπώς, προσδοκώ ότι οι πολιτικοί αμφότερων των πλευρών μιας σύγκρουσης θα πράξουν κάθε δυνατό προκειμένου να τη σταματήσουν, να κατευθύνουν τις συνομιλίες σε ειρηνική κατεύθυνση και, όπως αυτό συνέβη συχνά στο παρελθόν, να αποφευχθεί μια καθολική σύγκρουση και ένας παγκόσμιος πόλεμος», τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

Επίσης, κάνοντας αναφορά στην Κρίση των Πυραύλων της Κούβας, όταν ο κόσμος βρέθηκε κοντά στην καθολική καταστροφή, ο Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων επεσήμανε: «Στους πολιτικούς ηγέτες ήταν αρκετή τότε η ανδρεία και η σοφία για να σταματήσουν το κυνήγι των εξοπλισμών. Ελπίζω ότι αυτή η σοφία επαρκεί και σήμερα».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων