28/02/2019 28/02/2019 Είναι πολύ σημαντικό να αναθρέφουμε το παιδί με συνειδητή πίστη, δήλωσε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας. Στις 23 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο του προγράμματος “Η Εκκλησία και ο Κόσμος” του καναλιού “Russia 24” ο Μητροπολίτης υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η πίστη είναι ένας τρόπος ζωής που...
28 Φεβρουαρίου, 2019 - 8:23

“Να καλλιεργούμε στα παιδιά συνειδητή πίστη”

Διαδώστε:
“Να καλλιεργούμε στα παιδιά συνειδητή πίστη”

Είναι πολύ σημαντικό να αναθρέφουμε το παιδί με συνειδητή πίστη, δήλωσε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας.

Στις 23 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο του προγράμματος “Η Εκκλησία και ο Κόσμος” του καναλιού “Russia 24” ο Μητροπολίτης υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η πίστη είναι ένας τρόπος ζωής που αιτιολογείται με μια θρησκευτική κοσμοαντίληψη.

“Γι’αυτό ειναι δύσκολο να φανταστούμε την πίστη στον Κύριο, αν δεν σχετίζεται με κάποια συγκεκριμένη θρησκευτική πρακτική, με μια προσευχή ή με συμμετοχή σε κάποια θρησκευτική οργάνωση” τόνισε και πρόσθεσε: “Η πίστη ενός παιδιού διαφέρει πολύ από την πίστη ενός ενήλικα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι μεγάλοι, ενώ βαφτίστηκαν σε μικρή ηλικία, φεύγουν απο την εκκλησία και γίνονται άθεοι. Ενώ εμείς συνεχίζουμε να στηρίζουμε την άποψη ότι ένα παιδί πρέπει να βαφτιστεί μικρό, επειδή είναι μια πανάρχαια πρακτική και ένα βρέφος χρειάζεται όχι μόνο την τροφή για το σώμα, αλλά και για την ψυχή του. Απλά πρέπει να γίνει η είσοδος ενός παιδιού στην πίστη φυσιολογική και ευχάριστη. Κάθε πειθαναγκασμός είναι επιβλαβής και θα οδηγήσει στο αντίθετο αποτέλεσμα. Η πίστη ενός παιδιού πρέπει να γίνει συνειδητή και όχι αναγκαστική, επειδή έτσι το θέλουν οι γονείς”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων