14/11/2019 14/11/2019 «Ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα» χαρακτήρισε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων μιλώντας στην εκπομπή «Εκκλησία και Ειρήνη» του δικτύου Ρωσία-24 «Πιστεύω ότι η Εκκλησία πρέπει να κυριαρχήσει στις μεθόδους επικοινωνίας που επικρατούν σήμερα στους νέους. Δυστυχώς, παραμένουμε πίσω σε αυτό. Για παράδειγμα, δημιουργήσαμε το...
14 Νοεμβρίου, 2019 - 8:02
Τελευταία ενημέρωση: 14/11/2019 - 8:40

Να μιλήσουμε με τους νέους στη γλώσσα τους

Διαδώστε:
Να μιλήσουμε με τους νέους στη γλώσσα τους

«Ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα» χαρακτήρισε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων μιλώντας στην εκπομπή «Εκκλησία και Ειρήνη» του δικτύου Ρωσία-24

«Πιστεύω ότι η Εκκλησία πρέπει να κυριαρχήσει στις μεθόδους επικοινωνίας που επικρατούν σήμερα στους νέους. Δυστυχώς, παραμένουμε πίσω σε αυτό. Για παράδειγμα, δημιουργήσαμε το δικό μας ορθόδοξο τηλεοπτικό κανάλι. Γνωρίζουμε όμως ότι οι νέοι δεν παρακολουθούν πλέον τηλεόραση. Στην καλύτερη περίπτωση, οι νέοι παρακολουθούν τηλεόραση όσο ζουν ακόμα με τους γονείς τους. Οι νέοι χρησιμοποιούν πολύ πιο ενεργά τα gadgets, τους υπολογιστές και τα iPhone. Και είναι εκεί που πρέπει να είμαστε παρόντες αν θέλουμε οι νέοι να μας ακούν» τόνισε και πρόσθεσε:

«Επιπλέον, οι παραδοσιακοί τρόποι παρουσίασης των πληροφοριών, είναι σήμερα ανεπιθύμητες  μεταξύ των νέων. Για παράδειγμα οι νέοι διαβάζουν βιβλία πολύ λιγότερο από ό,τι κείμενα στο Διαδίκτυο. Επιπλέον, η ανάγνωση των κειμένων γίνεται όλο και λιγότερο δημοφιλής στους νέους – πολλοί προτιμούν να ακούν ηχογραφήσεις ή να παρακολουθούν βίντεο. Επιπλέον, αυτά τα βίντεο πρέπει να είναι σύντομα, όχι περισσότερο από ένα και μισό έως δύο λεπτά, προκειμένου να διατηρηθεί η προσοχή του νεαρού και να μην μεταβεί σε κάτι άλλο».

«Νομίζω ότι πρέπει να ανταποκριθούμε σε όλες αυτές τις προκλήσεις των νέων τεχνολογιών της πληροφορίας. Πρέπει να σκεφτούμε πώς να επινοήσουμε τρόπους παρουσίασης του παραδοσιακού θεματικού υλικού της εκκλησίας το οποίο θα είναι σύγχρονο»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων