31/01/2021 31/01/2021 “Εκείνοι που εμπλέκουν παιδιά σε πολιτικές ενέργειες πρέπει να λογοδοτούν ενώπιον του νόμου”, δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος εξωτερικών εκκλησιαστικών σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων. “Η συμμετοχή παιδιών και εφήβων σε πολιτικές δράσεις είναι μια εντελώς απαράδεκτη παραβίαση του αστικού δικαίου και νομίζω ότι οι δράστες πρέπει να θεωρηθούν υπεύθυνοι γι’...
31 Ιανουαρίου, 2021 - 10:00
Τελευταία ενημέρωση: 31/01/2021 - 9:37

“Να μην εμπλέκονται παιδιά σε πολιτικές ενέργειες”

Διαδώστε:
“Να μην εμπλέκονται παιδιά σε πολιτικές ενέργειες”

“Εκείνοι που εμπλέκουν παιδιά σε πολιτικές ενέργειες πρέπει να λογοδοτούν ενώπιον του νόμου”, δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος εξωτερικών εκκλησιαστικών σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.

“Η συμμετοχή παιδιών και εφήβων σε πολιτικές δράσεις είναι μια εντελώς απαράδεκτη παραβίαση του αστικού δικαίου και νομίζω ότι οι δράστες πρέπει να θεωρηθούν υπεύθυνοι γι’ αυτό”, δήλωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης στο κανάλι της Ρωσίας 24. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν πράγματι πολλά κοινωνικά προβλήματα στη χώρα.

Επιπλέον, σημείωσε, ότι το επίπεδο διαφθοράς σε ορισμένες κρατικές δομές είναι πολύ υψηλό. Ωστόσο, αυτός δεν είναι λόγος «να παροτρύνουμε τους εφήβους να βγουν στους δρόμους».

Ο Μητροπολίτης προέτρεψε επίσης να μην επαναλαμβάνονται τα λάθη της ιστορίας, υπενθυμίζοντας τι συνέβη με την Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917 για τη Ρωσία. “Τα κράτη πρέπει να αναπτυχθούν με εξελικτικό και όχι επαναστατικό τρόπο” σημείωσε ο Σεβασμιώτατος.

Στις 23 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκαν ήδη μη συντονισμένες συγκεντρώσεις σε ρωσικές πόλεις, οι οποίες μετατράπηκαν σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας, συλλήψεις παραβατών και έναρξη ποινικών υποθέσεων, συμπεριλαμβανομένης της απειλής μαζικής διασποράς του COVID-19.

Την παραμονή των αγωγών στις 31 Ιανουαρίου, η Γενική Εισαγγελία και το Υπουργείο Εσωτερικών υπενθύμισαν το άρθρο του Ποινικού Κώδικα για μαζικές ταραχές (έως και 15 χρόνια φυλάκισης).

Το Υπουργείο Εσωτερικών υπενθύμισε ότι σχετικά με το ειδικό καθεστώς που υπάρχει σε ορισμένες περιοχές λόγω της πανδημίας – η παραβίαση του μπορεί να συνεπάγεται διοικητική και ποινική ευθύνη. Το Υπουργείο προέτρεψε επίσης να μην συμμετάσχει ο κόσμος σε μη συντονισμένες ενέργειες, σημειώνοντας ότι “υπό τις τρέχουσες συνθήκες, αυξάνεται ο κίνδυνος πρόκλησης από τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες με σκοπό τη διακοπή της δημόσιας τάξης”.

Από το υπουργείο τονίζουν ότι θα κάνουν ό, τι είναι απαραίτητο για τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης σε χώρους όπου διοργανώνονται δημόσιες εκδηλώσεις.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράσει γνώμη, αλλά “οτιδήποτε υπερβαίνει το νόμο δεν είναι απλώς αντιπαραγωγικό, αλλά επικίνδυνο,” ενώ ακόμη περισσότερο “σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προωθηθούν οι ανήλικοι“.

Σημειώνεται ότι έχουν ξεσπάσει μαζικές διαδηλώσεις για την υπόθεση Ναβάλνι σε ολόκληρη τη χώρα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων