12/02/2021 12/02/2021 Να μην εμπλέκονται σε πολιτικές συζητήσεις και να μην μετατρέπονται σε πολιτικοί σχολιαστές κάλεσε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος τους Ιερείς του Πατριαρχείου. Συγκεκριμένα, ο Πατριάρχης απεύθυνε κάλεσμα σε όλους τους εκπροσώπους του κλήρου που διατηρούν κοινωνικά δίκτυα να μην εμπλέκονται σε συζητήσεις αλλά αντίθετα να προσπαθούν να μειώσουν τις αντιπαραθέσεις...
12 Φεβρουαρίου, 2021 - 15:58
Τελευταία ενημέρωση: 12/02/2021 - 15:27

Να μην μετατρέπονται σε πολιτικούς σχολιαστές οι Ιερείς

Διαδώστε:
Να μην μετατρέπονται σε πολιτικούς σχολιαστές οι Ιερείς

Να μην εμπλέκονται σε πολιτικές συζητήσεις και να μην μετατρέπονται σε πολιτικοί σχολιαστές κάλεσε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος τους Ιερείς του Πατριαρχείου.

Συγκεκριμένα, ο Πατριάρχης απεύθυνε κάλεσμα σε όλους τους εκπροσώπους του κλήρου που διατηρούν κοινωνικά δίκτυα να μην εμπλέκονται σε συζητήσεις αλλά αντίθετα να προσπαθούν να μειώσουν τις αντιπαραθέσεις στην κοινωνία.

Ο στόχος των Ιερέων επεσήμανε ο Πατριάρχης είναι η Σωτηρία του Λαού. «Επομένως, πρέπει να διατηρήσουμε μια ορισμένη επαγρύπνηση και την ικανότητα να αξιολογούμε κριτικά τα λόγια μας, και το αντίκτυπο που θα επιφέρουν στην πνευματική κατάσταση του κοινού μας”. είπε ο Πατριάρχης κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Ανώτατου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

“Ο στόχος μας είναι να αποτρέψουμε την εχθρότητα μεταξύ των ανθρώπων. Δεν πρέπει να υποθέσουμε ότι το καθήκον μας είναι να επιλέξουμε τις τάσεις της μόδας και να ακολουθούμε μια δημοφιλή από ορισμένους κύκλους άποψη.” τόνισε ο Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος.

Τέλος σημείωσε ότι το να μην σχολιάζουν οι ιερείς και οι εκπρόσωποι του κλήρου πολιτικά δεν είναι απόπειρα να κρυφτούν σε ένα λαγούμι, ούτε να αποφύγουν το πρόβλημα και κυρίως δεν είναι εκδήλωση φόβου αλλά είναι μια αίσθηση ποιμαντικής ευθύνης για όλους. 

“Η εκκλησία είναι υπεύθυνη για όλους – για τη δεξιά, για την αριστερά, και πρέπει να βρούμε τις σωστές λέξεις, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προκαλέσουν σύγκρουση”, δήλωσε ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων