28/03/2021 28/03/2021 “Να μην συμμετέχουν οι κληρικοί σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που μπορεί να οδηγήσει σε σύλληψη, καθώς αυτό θα είναι αιτία για αργία” σημείωσε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας. Νωρίτερα είχε τεθεί σε αργία κληρικός ο οποίος είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στην πλατεία Λένιν και κρατήθηκε...
28 Μαρτίου, 2021 - 10:15
Τελευταία ενημέρωση: 28/03/2021 - 11:30

“Να μην συμμετέχουν οι κληρικοί σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας”

Διαδώστε:
“Να μην συμμετέχουν οι κληρικοί σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας”

“Να μην συμμετέχουν οι κληρικοί σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που μπορεί να οδηγήσει σε σύλληψη, καθώς αυτό θα είναι αιτία για αργία” σημείωσε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας.

Νωρίτερα είχε τεθεί σε αργία κληρικός ο οποίος είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στην πλατεία Λένιν και κρατήθηκε για 20 ημέρες.

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ σημείωσε ότι “η συμμετοχή στον πολιτικό αγώνα που οδηγεί σε κράτηση είναι απαράδεκτη για τους κληρικούς. Εάν για παράδειγμα ένα άτομο συμμετέχει σε συγκεντρώσεις και οδηγηθεί στη φυλακή τότε θα υποστεί τις συνέπειες. Υπάρχει και το θέμα ότι πρέπει να τελέσει και τις Ακολουθίες”.

“Για να μπορέσει κάποιος κληρικός να προχωρήσει σε κάποιο είδος διαμαρτυρίας με ενεργή δράση πρέπει να ζητήσει την ευλογία του Επισκόπου του και μετά να προχωρήσει στην δράση του” πρόσθεσε ο Μητροπολίτης.

“Κάθε κληρικός είναι και πολίτης της χώρας και έχει το δικαίωμα να εκφράσει τη γνώμη του, σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, σε blogs ή ακόμα και σε δημόσιους χώρους” τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιλαρίωνας καταλήγοντας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων