15/04/2021 15/04/2021 Προτροπή προς τους Ρώσους πιστούς να αποφύγουν εν μέσω πανδημίας τα παραδοσιακά ταξίδια παραμονές του Πάσχα στους Αγίους Τόπους, στα χριστιανικά προσκυνήματα της Μεσογείου και άλλων περιοχών, απηύθυνε ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων. Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Εκκλησία και κόσμος» του δικτύου “Ρωσία 24” και ερωτηθείς...
15 Απριλίου, 2021 - 9:50
Τελευταία ενημέρωση: 15/04/2021 - 22:32

“Να πηγαίνουμε στο ναό της γειτονιάς μας”

Διαδώστε:
“Να πηγαίνουμε στο ναό της γειτονιάς μας”

Προτροπή προς τους Ρώσους πιστούς να αποφύγουν εν μέσω πανδημίας τα παραδοσιακά ταξίδια παραμονές του Πάσχα στους Αγίους Τόπους, στα χριστιανικά προσκυνήματα της Μεσογείου και άλλων περιοχών, απηύθυνε ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Εκκλησία και κόσμος» του δικτύου “Ρωσία 24” και ερωτηθείς κατά πόσον θα ήταν ορθό να ακολουθήσει κανείς αυτή την παράδοση, ανέφερε: «Δεν συμβουλεύω σε κανέναν να ταξιδεύει τώρα στο εξωτερικό και πολύ περισσότερο για προσκύνημα. Τώρα πρέπει να καθόμαστε σπίτι μας και να πηγαίνουμε στο ναό της γειτονιάς μας».

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιλαρίων επεσήμανε ότι ο καιρός για προσκυνηματικά ταξίδια, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων στο εξωτερικό, θα έλθει «όταν χαλαρώσουν οι περιορισμοί της καραντίνας ή όταν, επιτέλους, μας εγκαταλείψει ή εξασθενήσει πολύ αυτός ο φοβερός και θανατηφόρος ιός».

«Αλλά μέχρι τότε, φρονώ ότι δεν πρέπει να μεταβαίνει κανείς για προσκυνήματα στο εξωτερικό. Εάν όμως έχει σφοδρή επιθυμία να πραγματοποιήσει κάποιο προσκύνημα, τότε σ᾽ εμάς στη Γη των Ρως υπάρχουν πολλά ιερά κειμήλια, σεβάσματα και μονές, όπου δύναται κανείς να ταξιδεύσει, να προσευχηθεί, να κοινωνήσει και να αποκομίσει μεγάλο πνευματικό όφελος εξ αυτού», συνόψισε ο Μητροπολίτης Ιλαρίων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων