22/12/2019 22/12/2019 Ολοκληρώνοντας την έκθεση του στην Επαρχιακή Συνέλευση της Μόσχας ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος την Παρασκευή σχολίασε την άποψη που βρήκε σε ένα από πολλά έγγραφα, τα οποία ήρθαν σε αυτόν εν όψει της ετήσιας Επαρχιακής Συνέλευσης: «Σήμερα δεν έχουμε κοινές οδηγίες για το βαθμό της νηστείας για τους λαϊκούς. Όσα...
22 Δεκεμβρίου, 2019 - 13:40
Τελευταία ενημέρωση: 22/12/2019 - 14:44

“Να συμμετάσχει ο καθένας στη νηστεία με το μέτρο των δυνάμεών του”

Διαδώστε:
“Να συμμετάσχει ο καθένας στη νηστεία με το μέτρο των δυνάμεών του”

Ολοκληρώνοντας την έκθεση του στην Επαρχιακή Συνέλευση της Μόσχας ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος την Παρασκευή σχολίασε την άποψη που βρήκε σε ένα από πολλά έγγραφα, τα οποία ήρθαν σε αυτόν εν όψει της ετήσιας Επαρχιακής Συνέλευσης: «Σήμερα δεν έχουμε κοινές οδηγίες για το βαθμό της νηστείας για τους λαϊκούς. Όσα λέγονται στα τελετουργικά μας βιβλία αφορούν τον τρόπο ζωής των μοναχών».

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας σχολίασε επίσης ότι η κατάσταση επιβαρύνεται με δημοσιεύματα στα ΜΜΕ, όπου δίνονται συμβουλές για τη νηστεία και έτσι ένας απλός άνθρωπος βλέπει τη νηστεία ως μια δύσκολη και ανεκπλήρωτη υπόθεση: «Πρέπει να έχουμε ένα σοφό ποιμαντικό έργο με τους ενορίτες μας, να έχουμε μια ατομική προσέγγιση να συμμετάσχει ο καθένας στη νηστεία, με το μέτρο των δυνάμεών του» όπως συμπλήρωσε.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων