26/08/2019 26/08/2019 Ο επόπτης του προγράμματος “Πρόγραμμα-200” Βλαντίμιρ Ρέσιν ανακοίνωσε ότι στη Μόσχα την Ημέρα της πόλης θα αγιαστεί ο ναός του Αγίου Ανδρέα Μπογκολιούμπσκι, ενός από τους ιδρυτές της πρωτεύουσας της Ρωσίας. Όπως αναφέρεται, είναι το μοναδικό συγκρότημα, όπου θα φυλάσσεται τεμάχιο λειψάνων του Αγίου, το οποίο έφτασε στη Μόσχα από την επαρχία της Βλαντίμιρ το...
26 Αυγούστου, 2019 - 17:51

Ναός του Αγίου Ανδρέα Μπογκολιούμπσκ θα εγκαινιαστεί στη Μόσχα

Διαδώστε:
Ναός του Αγίου Ανδρέα Μπογκολιούμπσκ θα εγκαινιαστεί στη Μόσχα

Ο επόπτης του προγράμματος “Πρόγραμμα-200” Βλαντίμιρ Ρέσιν ανακοίνωσε ότι στη Μόσχα την Ημέρα της πόλης θα αγιαστεί ο ναός του Αγίου Ανδρέα Μπογκολιούμπσκι, ενός από τους ιδρυτές της πρωτεύουσας της Ρωσίας.

Όπως αναφέρεται, είναι το μοναδικό συγκρότημα, όπου θα φυλάσσεται τεμάχιο λειψάνων του Αγίου, το οποίο έφτασε στη Μόσχα από την επαρχία της Βλαντίμιρ το 2017.

Ο ναός βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της πόλης και ήδη έχει συγκεντρώσει πολλούς πιστούς από τις γύρω ενορίες.

Ο Ανδρέας Μπογκολιούμπσκι, γιος του Δούκα Ιούρι Ντολγκορούκι, το 12ο αι. μετέφερε την πρωτεύουσα της αρχαίας Ρως από το Κίεβο στην πόλη Βλαντίμιρ και ένωσε υπό την ηγεσία του τα ρωσικά εδάφη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων