04/09/2021 05/09/2021 Μια νέα ανθρωπιστική βοήθεια παραδόθηκε στην Συρία στο πλαίσιο των δεκάδων σχετικών πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ρωσίας στην Δαμασκό σε συνεργασία με το Κέντρο Συμφιλίωσης των Αντιμαχομένων Πλευρών και την Πανρωσική Οργάνωση Παλαιμάχων «Μάχιμη Αδελφότητα». Συγκεκριμένα, στην αρχαία πόλη Μπόσρα, μεταφέρθηκαν σχολικά σακίδια πλάτης με είδη γραφής, πόσιμο νερό και φάρμακα....
04 Σεπτεμβρίου, 2021 - 17:11
Τελευταία ενημέρωση: 05/09/2021 - 3:04

Νέα ανθρωπιστική βοήθεια στην Συρία από το Πατριαρχείο Μόσχας

Διαδώστε:
Νέα ανθρωπιστική βοήθεια στην Συρία από το Πατριαρχείο Μόσχας

Μια νέα ανθρωπιστική βοήθεια παραδόθηκε στην Συρία στο πλαίσιο των δεκάδων σχετικών πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ρωσίας στην Δαμασκό σε συνεργασία με το Κέντρο Συμφιλίωσης των Αντιμαχομένων Πλευρών και την Πανρωσική Οργάνωση Παλαιμάχων «Μάχιμη Αδελφότητα».

Συγκεκριμένα, στην αρχαία πόλη Μπόσρα, μεταφέρθηκαν σχολικά σακίδια πλάτης με είδη γραφής, πόσιμο νερό και φάρμακα. Για τα τραυματισμένα κατά τις συγκρούσεις παιδιά παραδόθηκαν αναπηρικά αμαξίδια, για την αγορά των οποίων συνέβαλλε ο Καναδός Ορθόδοξος ευεργέτης ρωσικής καταγωγής Αλέξιος Φισέτ.

«Χάρη στην οργανωτική υποστήριξη των Ρώσων στρατιωτικών που υπηρετούν στη Συρία, κατορθώσαμε όχι μόνο να φτάσουμε σε αυτή τη δύσκολη περιοχή, όπου συνεχίζονται έως σήμερα οι ένοπλες εχθροπραξίες, αλλά και να βοηθήσουμε τα παιδιά, τα οποία βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη, καθώς και το τοπικό νοσοκομείο», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών παρά τον Πατριάρχη Αντιοχείας Hγούμενος Αρσένιος Σοκολόφ. Επίσης, τόνισε ότι η Εκκλησία της Ρωσίας παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια σε Σύρους ανεξαρτήτως της θρησκευτικής ταυτότητάς τους.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της «Μάχιμης Αδελφότητας» Ντμίτρι Σάμπλιν, εξέφρασε την ελπίδα ότι η μεταφερθείσα ανθρωπιστική βοήθεια θα συμβάλλει στη σταθερότητα της κατάστασης σε αυτή την περιοχή.

Επίσης, οι συμμετέχοντες στην πρωτοβουλία επισκέφθηκαν το αρχαίο ρωμαϊκό θέατρο της Μπόσρα, για την αναστήλωση του οποίου μίλησε ο συντηρητής κ. Σουρούρ, στον οποίο ο Ηγούμενος Αρσένιος Σοκολόφ προσέφερε το βιβλίο του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου «Ελευθερία και Ευθύνη» μεταφρασμένο στην αραβική γλώσσα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων