23/09/2022 24/09/2022 Δύσκολα θα γίνει δεκτό το αίτημα Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Λετονίας, τόνισε ο πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασόφ, σύμβουλος του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου. Ειδικότερα, ο πρωθιερέας σχολιάζοντας την πρόθεση της Κυβέρνησης της Λετονίας να υποβάλει αίτημα χορήγησης Τόμου αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Λετονίας από τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ρωσίας, μέσω...
23 Σεπτεμβρίου, 2022 - 20:30
Τελευταία ενημέρωση: 24/09/2022 - 0:12

Πατριαρχείο Μόσχας: Δύσκολα θα γίνει δεκτό το αίτημα αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Λετονίας

Διαδώστε:
Πατριαρχείο Μόσχας: Δύσκολα θα γίνει δεκτό το αίτημα αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Λετονίας

Δύσκολα θα γίνει δεκτό το αίτημα Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Λετονίας, τόνισε ο πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασόφ, σύμβουλος του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου.

Ειδικότερα, ο πρωθιερέας σχολιάζοντας την πρόθεση της Κυβέρνησης της Λετονίας να υποβάλει αίτημα χορήγησης Τόμου αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Λετονίας από τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ρωσίας, μέσω του Υπουργού Δικαιοσύνης της χώρας Γιάνις Μπορντάνς, είπε:  «Προφανώς, έχοντας αποτύχει να εφαρμόσουν αυτά που προβλέπει ο νέος νόμος από την πλευρά της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Λετονίας, οι εκπρόσωποι της κοσμικής δημοκρατίας -στην οποία σύμφωνα με το Σύνταγμα, η Εκκλησία είναι χωρισμένη από το Κράτος- αποφάσισαν να συνεχίσουν τις εκκλησιαστικές τους δράσεις υπό τη μορφή ομολογιακών μοναρχιών περασμένων αιώνων».

Σε άλλο σημείο της δήλωσής του στο Ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο “Interfax”, ο σύμβουλος του Πατριάρχη Μόσχας έκανε αναφορά σε παραδείγματα αιτημάτων χορήγησης Τόμου αυτοκεφαλίας όχι μόνο από εκκλησιαστικές, αλλά και κρατικές αρχές κατά το παρελθόν. Διευκρίνισε μάλιστα ότι δύσκολα θα γίνει δεκτό το αίτημα της Κυβέρνησης της Λετονίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Πρόεδρος της Λετονίας καταθέτει νομοσχέδιο για τον διαχωρισμό της εκκλησίας από το Πατριαρχείο Μόσχας

Η αντίδραση της Μόσχας για το νομοσχέδιο που κατέθεσε ο Πρόεδρος της Λετονίας

Λετονία: «ΝΑΙ» στην Αυτοκεφαλία της Εκκλησίας και την απόσχιση από το Πατριαρχείο Μόσχας είπε η Βουλή

Η Εκκλησία της Λετονίας για το καθεστώς της αυτοκεφαλίας

Τόμο αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Λετονίας θα ζητήσει η Κυβέρνηση

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων