26/03/2020 26/03/2020 Απάντηση στις αρχές της Μόσχας που κάλεσαν τους πιστούς να αποφεύγουν την επίσκεψη στους ναούς έδωσε ομάδα εργασίας υπό τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου που απασχολείται με τον συντονισμό της λειτουργίας των εκκλησιαστικών ιδρυμάτων της Ρωσίας υπό τις συνθήκες εξαπλώσεως του κορωνοϊού μετά από συνεδρίαση που πραγματοποίησε την Πέμπτη 26 Μαρτίου...
26 Μαρτίου, 2020 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2020 - 15:44

Νέα μέτρα από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία

Διαδώστε:
Νέα μέτρα από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία

Απάντηση στις αρχές της Μόσχας που κάλεσαν τους πιστούς να αποφεύγουν την επίσκεψη στους ναούς έδωσε ομάδα εργασίας υπό τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου που απασχολείται με τον συντονισμό της λειτουργίας των εκκλησιαστικών ιδρυμάτων της Ρωσίας υπό τις συνθήκες εξαπλώσεως του κορωνοϊού μετά από συνεδρίαση που πραγματοποίησε την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020. 

“Με κατανόηση δεχόμαστε τις συστάσεις των λαϊκών αρχών της Μόσχας να αποφύγουν οι κάτοικοι την επίσκεψη στα θρησκευτικά ιδρύματα, καθώς και τους λόγους για τους οποίους έγινε αυτή η σύσταση. Ταυτόχρονα το ποιμαντικό έργο των ιερέων θα εκπληρώνεται πλήρως με τους πιστούς ανθρώπους, που θεωρούν αναγκαίο να έρθουν στο ναό να προσευχηθούν για τους αγαπημένους τους και το λαό”, σχολιάζει η ομάδα εργασίας.

Στην Εκκλησία δήλωσαν ότι για όσους θελήσουν να μείνουν στο σπίτι, θα διοργανωθεί η απευθείας μετάδοση των Θείων Λειτουργιών έτσι ώστε “να φέρουμε παρηγοριά στους ανθρώπους σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες”. Αυτή η μετάδοση θα διοργανωθεί μεταξύ άλλων και στην τηλεόραση στα κανάλια SPAS, SOYUZ και στα κοινωνικά δίκτυα. Ηδη μερικές ενορίες έχουν διοργανώσει την μετάδοση των Θ. Λειτουργιών.

Η ομάδα εργασίας του Πατριαρχείου υπενθυμίζει ότι στους ναούς της Μόσχας οργανώνεται η εφημερία των ιερέων για άμεση παροχή βοήθειας στους πιστούς που θέλουν να μεταλάβουν άνω των 65 ετών ή που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να μείνουν στο σπίτι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων