02/04/2019 02/04/2019 Τη Δευτέρα 1η Απριλίου, άνοιξε μία ακόμα πρωτοβουλία της οργάνωσης “Έλεος” που τελεί υπό την αιγίδα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας.  Πρόκειται για μια υπηρεσία πλυντηρίων στο κέντρο τη Μόσχας, όπου μπορούν οι άστεγοι να πλένουν του ρούχα τους. Τα πλυντήρια τοποθετήθηκαν στον χώρο δίπλα από την δομή που έχει ήδη δημιουργηθεί και παρέχει στους...
02 Απριλίου, 2019 - 8:17
Τελευταία ενημέρωση: 02/04/2019 - 8:18

Νέα πρωτοβουλία για τους αστέγους στη Μόσχα

Διαδώστε:
Νέα πρωτοβουλία για τους αστέγους στη Μόσχα

Τη Δευτέρα 1η Απριλίου, άνοιξε μία ακόμα πρωτοβουλία της οργάνωσης “Έλεος” που τελεί υπό την αιγίδα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας.  Πρόκειται για μια υπηρεσία πλυντηρίων στο κέντρο τη Μόσχας, όπου μπορούν οι άστεγοι να πλένουν του ρούχα τους.

Τα πλυντήρια τοποθετήθηκαν στον χώρο δίπλα από την δομή που έχει ήδη δημιουργηθεί και παρέχει στους αστέγους τη δυνατότητα να κάνουν μπάνιο, να περιποιούνται τα μαλλιά τους, να έχουν πρόσβαση σε είδη προσωπικής φροντίδας αλλά και σε πρώτες βοήθειας. Οι πρωτοβουλίες αυτές στεγάζονται στο “Υπόστεγο της Σωτηρίας”.
“Αυτοί οι ατυχείς άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια – βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση και πραγματικά δεν είναι πάντα υπεύθυνοι για το τι συνέβη σε αυτούς”, δήλωσε ο επίσκοπος Παντελεήμονας.


“Ανοίγουμε το δωμάτιο πλυντηρίων έτσι ώστε οι άστεγοι να μην πετάξουν τα λερωμένα ρούχα και να ζητήσουν νέα, αλλά να μπορούν να πλύνουν αυτό που φορούν. Το πλύσιμο των ρούχων είναι ένα πολύ σημαντικό στάδιο των εργασιών μας για την κοινωνικοποίηση των αστέγων. Και ελπίζουμε ότι αυτό το έργο θα συνεχιστεί”

Το Υπόστεγο της Σωτηρίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα βοήθειας για άστεγους στη Μόσχα, όπου το επισκέπτονται περίπου 100 άστεγοι την ημέρα. Εδώ, οι άστεγοι μπορούν να πάρουν συμβουλές από έναν ψυχολόγο, κοινωνικοί λειτουργοί βοηθούν στην ανάκτηση εγγράφων, ενώ τους βοηθούν να βρουν εργασία. Επίσης, υπάρχουν ειδικοί που βοηθούν στις εξαρτήσεις.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων