31/08/2019 01/09/2019 Φέτος περίπου 1.500 εκπρόσωποι ορθόδοξων νέων από τη Ρουμανία, τη Μολδαβία και την Ουκρανία συμμετείχαν στο φόρουμ για τη νεολαία. Στις 23-25 Αυγούστου 2019 στη ρουμανική πόλη Ιάσιο πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση ορθόδοξης νεολαίας με θέμα «Νεολαία στην κοινωνία». Όπως ενημερώνει το Γραφείο Τύπου της Επισκοπής Τσερνιβτσί και Μπουκοβίνα της UOC με την ευλογία του...
31 Αυγούστου, 2019 - 17:09
Τελευταία ενημέρωση: 01/09/2019 - 11:57

Νέοι της Μπουκοβίνας συμμετείχαν στη συνάντηση ορθόδοξης νεολαίας στη Ρουμανία

Διαδώστε:
Νέοι της Μπουκοβίνας συμμετείχαν στη συνάντηση ορθόδοξης νεολαίας στη Ρουμανία

Φέτος περίπου 1.500 εκπρόσωποι ορθόδοξων νέων από τη Ρουμανία, τη Μολδαβία και την Ουκρανία συμμετείχαν στο φόρουμ για τη νεολαία.

Στις 23-25 Αυγούστου 2019 στη ρουμανική πόλη Ιάσιο πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση ορθόδοξης νεολαίας με θέμα «Νεολαία στην κοινωνία». Όπως ενημερώνει το Γραφείο Τύπου της Επισκοπής Τσερνιβτσί και Μπουκοβίνα της UOC με την ευλογία του Μητροπολίτη Τσερνιβτσί και Μπουκοβίνα Μελέτιου οι νέοι της Μπουκοβίνα έλαβαν μέρος στο φόρουμ.

Ομάδα νέων συνοδεύτηκε από ιερείς της μητρόπολης, τον Ιερέα Νικολάι Μαμόλ και τον ιερέα Γεώργιο Μορόζ.

Κάθε μέρα του φόρουμ άρχιζε με λειτουργία και τελείωνε με κοινές βραδινές προσευχές. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η ορθόδοξη νεολαία επισκέφθηκε τα μοναστήρια του Ιασίου και είχε ευκαιρία να προσκυνήσει τα ιερά λείψανα της Αγίας Παρασκευής της Σερβίας.

Επίσης, για τους συμμετέχοντες στο φόρουμ πραγματοποιήθηκαν διαλέξεις αναρτήθηκαν σε διάφορα τμήματα και διοργανώθηκαν τηλεδιασκέψεις με διάσημους ανθρώπους που ήρθαν στην Ορθοδοξία σε αρκετά μεγάλη ηλικία.

Στο τέλος της συνάντησης την ορθόδοξη νεολαία της επισκοπής Τσερνιβτσί και Μπουκοβίνα προσκάλεσαν να συμμετάσχουν και στα επόμενα φόρουμ για τη νεολαία, που θα διεξαχθούν στο Ιάσιο.

Όπως ανέφερε ο ιστότοπος της Ένωσης Ορθοδόξων Δημοσιογράφων, στις 25 Αυγούστου 2019 η αντιπροσωπεία της Επισκοπής Τσερνιβτσί και Μπουκοβίνα της UOC συμμετείχε στον εορτασμό της 90ης επετείου του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Σουτσεάβας καί Ραουντίου της Μολδαβικής Μητρόπολης της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κ. Ποιμήν (Zaini).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων