05/04/2019 05/04/2019 Στη Σύναξη των νεομαρτύρων και εξομολογητών της Ρωσικής Εκκλησίας εντάχθηκαν τα ονόματα των ιερέων Ανδρέι Ζιμίν, Γρηγόρη Νικόλσκι, Πάβελ Κουσσνίκοφ και Νικολάι Ζαβάριν Στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας έχουν γίνει εισηγήσεις της Συνοδικής Επιτροπής για αγιοποίηση των ιερέων και με βάση την απόφαση της Συνόδου του 2000, όπου λέγεται: “Η κατ’όνομα...
05 Απριλίου, 2019 - 12:37
Τελευταία ενημέρωση: 05/04/2019 - 12:58

Νέους Αγίους ανακήρυξε η Εκκλησία της Ρωσίας

Διαδώστε:
Νέους Αγίους ανακήρυξε η Εκκλησία της Ρωσίας

Στη Σύναξη των νεομαρτύρων και εξομολογητών της Ρωσικής Εκκλησίας εντάχθηκαν τα ονόματα των ιερέων Ανδρέι Ζιμίν, Γρηγόρη Νικόλσκι, Πάβελ Κουσσνίκοφ και Νικολάι Ζαβάριν

Στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας έχουν γίνει εισηγήσεις της Συνοδικής Επιτροπής για αγιοποίηση των ιερέων και με βάση την απόφαση της Συνόδου του 2000, όπου λέγεται: “Η κατ’όνομα ένταξη στο σώμα της Σύναξης των νεομαρτύρων και εξομολογητών της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας να γίνεται κατόπιν ευλογίας του Αγιωτάτου Πατριάρχη και της Ιερας Συνόδου με λεπτομερείς έρευνες που κάνει η Συνοδική Επιτροπή”.

Αποφασίστηκε η ένταξη στη Σύναξη των νεομαρτύρων και εξομολογητών του πρωθιερέα Ανδρέι Ζιμίν, ιερέα Γρηγόρη Νικόλσκι και η μνήμη τους θα εορτάζεται στις 18 Ιανουαρίου και στις 10 Ιουλίου αντίστοιχα, τις ημέρες του μαρτυρικού θανάτου τους.

Επίσης εντάχθηκαν τα ονόματα του ιερέα Νικολάι Ζαβάριν και του ιερέα Πάβελ Κουσσνίκοφ με τις ημέρες της μνήμης τους 8 Μαρτίους και 19 Αυγούστου.
Τα λείψανα των οσιομαρτύρων θα θεωρούνται άγια σε περίπτωση της ανακομιδής τους και θα έχουν το δέον προσκύνημα, καθώς δόθηκε οδηγία για αγιογράφηση των νεομαρτύρων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων