28/08/2020 28/08/2020 Την Κυριακή στις 5 το απόγευμα, με τις ευλογίες του νέου Μητροπολίτη Μινσκ και Ζασλάβλ και Πατριαρχικού Έξαρχου πάσης Λευκορωσίας κ. Βενιαμίν, θα ψαλλεί ο Ακάθιστος  Ύμνος  σε όλες τις εκκλησίας και τα μοναστήρια της Λευκορωσίας, για τις δύσκολες ώρες που διέρχεται χώρας. “Καλώ τους κληρικούς, τους λαϊκούς και όλους τους ανθρώπους που δεν είναι...
28 Αυγούστου, 2020 - 15:33
Τελευταία ενημέρωση: 28/08/2020 - 15:47

Ο Ακάθιστος Ύμνος σε όλες τις εκκλησίες της Λευκορωσίας

Διαδώστε:
Ο Ακάθιστος Ύμνος σε όλες τις εκκλησίες της Λευκορωσίας

Την Κυριακή στις 5 το απόγευμα, με τις ευλογίες του νέου Μητροπολίτη Μινσκ και Ζασλάβλ και Πατριαρχικού Έξαρχου πάσης Λευκορωσίας κ. Βενιαμίν, θα ψαλλεί ο Ακάθιστος  Ύμνος  σε όλες τις εκκλησίας και τα μοναστήρια της Λευκορωσίας, για τις δύσκολες ώρες που διέρχεται χώρας.

“Καλώ τους κληρικούς, τους λαϊκούς και όλους τους ανθρώπους που δεν είναι αδιάφοροι για το μέλλον της Πατρίδας μας να ενώσουν τις φωνές τους σε αυτή την προσευχή. Όσοι δεν θα μπορέσουν να επισκεφθούν το ναό την καθορισμένη ώρα μπορούν να προσευχηθούν από εκεί που θα βρίσκονται” αναφέρει ο Σεβασμιώτατος.

Χθες, χιλιάδες Λευκορώσοι που είναι δυσαρεστημένοι με το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών συγκεντρώθηκαν και πάλι σήμερα την πλατεία Ελευθερίας, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει μετατραπεί σε σημείο αναφοράς των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας. Στην πλατεία συνέρρεαν χιλιάδες πολίτες που είχαν ξεκινήσει από την πλατεία Ελευθερίας, μεταδίδει το πρακτορείο TASS, προσθέτοντας ότι μαζί τους ενώθηκαν και πολλοί πιστοί μόλις τέλειωσε η λειτουργία στην ορθόδοξη εκκλησία.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, οι ειδικές δυνάμεις προσπαθούν να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους από την πλατεία Ανεξαρτησίας, ενώ η αστυνομία τους προειδοποιεί από τα μεγάφωνα ότι οι διαμαρτυρίες τους δεν είναι νόμιμες, και ότι με τις ενέργειές τους προκαλούν.

Η αστυνομία ζήτησε από τους δημοσιογράφους να απομακρυνθούν, ενώ οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας δεν κάνουν χρήση βίας αλλά προσπαθούν παρατεταγμένοι να απωθήσουν τους διαδηλωτές από την πλατεία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων