13/03/2020 13/03/2020 Με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Σιγκαπούρης στη Ρωσική Ομοσπονδία κ. Σαντασιβάν Πρεμτζίτ συναντήθηκε σήμερα, στο Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, ο Πρόεδρος του Τμήματος Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων. Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε θερμώς τον κ. Πρέσβη στο χώρο του συνοδικού ιδρύματος με αρμοδιότητα τις διεθνείς επαφές της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας. Κατόπιν αιτήματος...
13 Μαρτίου, 2020 - 21:13
Τελευταία ενημέρωση: 13/03/2020 - 21:15

Ο COVID-19 στο επίκεντρο συνάντησης στη Μόσχα

Διαδώστε:
Ο COVID-19 στο επίκεντρο συνάντησης στη Μόσχα

Με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Σιγκαπούρης στη Ρωσική Ομοσπονδία κ. Σαντασιβάν Πρεμτζίτ συναντήθηκε σήμερα, στο Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, ο Πρόεδρος του Τμήματος Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.

Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε θερμώς τον κ. Πρέσβη στο χώρο του συνοδικού ιδρύματος με αρμοδιότητα τις διεθνείς επαφές της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας.

Κατόπιν αιτήματος του υψηλού προσκεκλημένου ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ τον ενημέρωσε για την πορεία της Ρωσικής Εκκλησίας, τη θέση και το ρόλο της στην κοινωνία, τη διακονία της στο κανονικό χώρο και στο εξωτερικό, το κοινωνικό δόγμα της Εκκλησίας, τις προκλήσεις, τις οποίες αντιμετωπίζει η Εκκλησία στη σημερινή εποχή.

Ακολούθως οι συνομιλητές συζήτησαν το θέμα της υπηρεσίας του Πατριαρχείου Μόσχας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπου εκπροσωπείται από την Πατριαρχική Εξαρχία, καθώς και θέματα κατασκευής στη Σιγκαπούρη του Ρωσικού Πολιτιστικού Κέντρου και Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που έχουν μεγάλη σημασία στην υπόθεση πνευματικής υποστηρίξεως των ομοεθνών, την προώθηση του διαθρησκειακού και διαπολιτιστικού διαλόγου και αρμονίας.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ και ο επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής της Σιγκαπούρης έθιξαν τα επίκαιρα θέματα της σημερινής εποχής, συμπεριλαμβανομένης και της αναγνωρισμένης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας πανδημίας του ιού COVID-19. Ο Μητροπολίτης κ. Ιλαρίων κατέστησε γνωστό στον Πρέσβη την από 11ης Μαρτίου 2020 δήλωση της Ιεράς Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησία της Ρωσίας εξαιτίας της εξαπλώσεως του κορονοϊού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων