05/03/2019 05/03/2019 Ο ειρηνευτικός ρόλος των χριστιανών στο πλαίσιο των σύγχρονων παγκόσμιων και περιφερειακών συγκρούσεων, ήταν το θέμα στρογγυλής τραπέζης που πραγματοποιήθηκε  στη Μόσχα. Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που καλούνται να παίξουν οι Χριστιανοί σε έναν κόσμο “γεμάτο εχθρότητα και διχασμούς”....
05 Μαρτίου, 2019 - 9:54
Τελευταία ενημέρωση: 05/03/2019 - 12:08

“Ο ειρηνευτικός ρόλος των Χριστιανών”

Διαδώστε:
“Ο ειρηνευτικός ρόλος των Χριστιανών”

Ο ειρηνευτικός ρόλος των χριστιανών στο πλαίσιο των σύγχρονων παγκόσμιων και περιφερειακών συγκρούσεων, ήταν το θέμα στρογγυλής τραπέζης που πραγματοποιήθηκε  στη Μόσχα.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που καλούνται να παίξουν οι Χριστιανοί σε έναν κόσμο “γεμάτο εχθρότητα και διχασμούς”.

“Στην ιστορία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας μπορούμε να βρούμε πολλά παραδείγματα ειρηνευτικών πρωτοβουλιών” υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι η ρωσική εκκλησία έχει συστήσει αντιπροσωπείες σε διάφορους διεθνείς οργανισμούς στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και των ευρωπαϊκών διεθνών οργανισμών στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο.

“Το Πατριαρχείο της Μόσχας εξακολουθεί να διατηρεί την παρουσία του σε διεθνείς διαχριστιανικές και διαθρησκευτικές οργανώσεις, όπως το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, η Παγκόσμια Διάσκεψη Θρησκευμάτων για την Ειρήνη, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Θρησκευτικών ηγετών κα.”

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων