10/04/2020 10/04/2020 Η παρακολούθηση των Ιερών Ακολουθιών και της Θείας Λειτουργίας “σε απευθείας σύνδεση”, είναι “υποκατάστατο” και αποτελεί μόνο ένα έκτακτο μέτρο μέσα στην πανδημία, το οποίο δεν μπορεί να αντικαταστήσει την προσωπική παρουσία των πιστών στους ναούς, τονίζει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και κρούει τον κώδωνα για τον κίνδυνο εθισμού στον νέο αυτόν τρόπο εκκλησιασμού. “Υπάρχει...
10 Απριλίου, 2020 - 8:55
Τελευταία ενημέρωση: 10/04/2020 - 8:16

Ο κίνδυνος εθισμού από τις “διαδικτυακές λειτουργίες”

Διαδώστε:
Ο κίνδυνος εθισμού από τις “διαδικτυακές λειτουργίες”

Η παρακολούθηση των Ιερών Ακολουθιών και της Θείας Λειτουργίας “σε απευθείας σύνδεση”, είναι “υποκατάστατο” και αποτελεί μόνο ένα έκτακτο μέτρο μέσα στην πανδημία, το οποίο δεν μπορεί να αντικαταστήσει την προσωπική παρουσία των πιστών στους ναούς, τονίζει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και κρούει τον κώδωνα για τον κίνδυνο εθισμού στον νέο αυτόν τρόπο εκκλησιασμού.

“Υπάρχει ο κίνδυνος για τον κόσμο να συνηθίσει την” online λατρεία”, όχι ως κάτι που συνδέεται με μια εντελώς εξαιρετική κατάσταση, αλλά ως μια αποδεκτή επιλογή” δήλωσε ο ο Αναπληρωτής Διαχειριστής υποθέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Επίσκοπος κ. Σάββας, τονίζοντας ότι ακόμα κι όταν περάσει η πανδημία πολλοί θα πουν: “Γιατί να πάω στην εκκλησία, αφού υπάρχει και το Διαδίκτυο;”


Ο Ρώσος Ιεράρχης αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία της παρουσίας των πιστών στο ναό, και την κοινή προσευχή, υπογραμμίζοντας ότι η ηλεκτρονική κάλυψη των ιερών Ακολουθιών τις μέρες της απομόνωσης παραμένει “υποκατάστατο και βοηθά τους ανθρώπους να διατηρήσουν «μια σύνδεση με την ενορία τους».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων