13/09/2019 13/09/2019 «Ο Δούκας Αλέξανδρος του Νέβα, ως γνωστόν, ήταν πατέρας του Δούκα Δανιήλ της Μόσχας και η σχέση των δύο Αγίων είναι αναμφισβήτητη», είπε ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος στην ομιλία του προς τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του γεύματος που έγινε χθες μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στο ναό...
13 Σεπτεμβρίου, 2019 - 20:18

“Ο Κύριος αναμφισβήτητα ενυπάρχει στη ζωή του λαού μας”

Διαδώστε:
“Ο Κύριος αναμφισβήτητα ενυπάρχει στη ζωή του λαού μας”

«Ο Δούκας Αλέξανδρος του Νέβα, ως γνωστόν, ήταν πατέρας του Δούκα Δανιήλ της Μόσχας και η σχέση των δύο Αγίων είναι αναμφισβήτητη», είπε ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος στην ομιλία του προς τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του γεύματος που έγινε χθες μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στο ναό της Αγίας Τριάδας στην Ιερά Μονή Ντονσκόι της Μόσχας.

Αυτή την ημέρα η Ρωσική Εκκλησία εορτάζει την ανάκτηση των λειψάνων του Αγίου Δανιήλ της Μόσχας και την μεταφορά των λειψάνων του Αγίου Αλεξάνδρου του Νέβα.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας υπογράμμισε ότι ο συνδυασμός αυτών των δύο γεγονόντων είναι μια λαμπρή πιστοποίηση της ενότητας που έχουν αυτοί οι ηγέτες για το πνεύμα του ρωσικού λαού και είπε: «Οι ανθρώπινες μοίρες περιπλέκονται τόσο θαυμάσια, όσο θαυμάσια περιπλέκεται και η χρονολογία που σχετίζεται με τους λαμπρούς ανθρώπους. Όλα αυτά μας δίνουν την δυνατότητα να κατανοήσουμε ότι υπάρχει κάποια Θεία Σκέψη, κάποια Θεία Βούληση για τον κόσμο μας, για την χώρα μας, για τον καθένα από μας. Ο Κύριος αναμφισβήτητα ενυπάρχει στη ζωή του λαού μας». κατέληξε με έμφαση ο Ρώσος Πατριάρχης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων